Материалы за Январь 2019 года

Семінар - тренінг профспілкової молодіНовини

Семінар - тренінг профспілкової молоді

    Всім відомо, що молодь – це рушійна сила суспільства. Молоді та перспективні лідери повинні бути у кожній ланці.

      Профспілкова діяльність – це той напрям роботи, якому завжди необхідний «ковток свіжого повітря» і саме цим «повітрям» у складі Рівненської обласної профспілкової організації працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України виступає учнівська первинна профспілкова організація ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту».

    Від того, яку позицію займає профспілка по відношенню до молодих фахівців, залежить успіх в процесі їх адаптації входження в колектив. Коли хлопець або дівчина уперше переступають поріг установи в якості працівника, вони ще погано уявляють собі систему трудових взаємовідносин. Важливо, щоб молодий працівник, прийшовши на перше робоче місце, знав про колективний договір, робочий час, техніку безпеки, заробітну плату і інші гарантії. І саме первинна профспілкова організація нашого училища проводить системну роботу з молоддю і стає для них незамінним провідником в правовому полі.

    З метою просвітницької діяльності в училищі відбувся семінар – тренінг «Базові профспілкові навички як інструмент побудови профспілкової солідарності».

  Модератором проекту виступила голова Рівненської обласної організації профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів Наталія Поліщук. Неординарний та креативний семінар - тренінг провела голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів, тренер проекту Тетяна Бєлєнкіна.

     Під час тренінгу учні отримали відповіді на питання «Чому профспілка?», «Навіщо профспілка?», «Для кого профспілка?» та з’ясували значення і роль профспілки, отримали базові профспілкові навички. Цікавинкою семінару – тренінгу стала робота в групах. За допомогою малюнка учні демонстрували, якою вони уявляють профспілку.

     Наша профспілкова молодь активно заявляє про себе! Вони – головне джерело ініціатив, нових ідей і перетворень! За ними – майбутнє Профспілки!

Фестиваль колядокНовини

Фестиваль колядок
      24 січня в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбувся фестиваль різдвяних колядок. У проведенні заходу взяли участь не лише гурт «Різдвяні передзвони», а й мешканці гуртожитку під керівництвом вихователів Мороз Л.В., Шевченко Л.І. та Ковтун А.О. Присутні в залі відчули себе справжньою родиною, яку віншували з Новим роком гурти колядників.
     Учні п’ятого поверху вразили гарним виконанням традиційних колядок, четвертого – веселими різдвяними піснями, а дівчата з третього поверху – сучасними колядками та різнобарвними українськими костюмами. Апогеєм заходу стало спільне виконання колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю». За участь у фестивалі учні отримали солодкі гостинці від заступника директора з НВР Трало О.В., які закупив учпрофком навчального закладу. Проведення подібних заходів уже стало доброю традицією в закладі, оскільки сприяє відродженню української духовності та популяризації національних різдвяних традицій серед молоді.

Підготовка до ЗНОНовини

Підготовка до ЗНО

   Ймовірно, немає такого учня в Україні, якого не хвилює питання підготовки до ЗНО. Хтось ставиться до цієї події спокійно, мовляв, час ще є. Хтось з острахом – невже так скоро?! Хвилюються учні, не менш хвилюються й викладачі. Дійсно, час спливає, не встигнеш озирнутися – доброго дня, пора здавати ЗНО!

    У 2019 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 23 травня. Учні закладів професійно-технічної освіти, які в 2019 році здобудуть повну загальну середню освіту мають обрати українську мову і літературу як обов’язковий предмет для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

    Саме з метою просвітницької роботи щодо умов та правил складання,  підготовки учнів до ЗНО в нашому училищі регулярно проводяться різноманітні заходи. Одним з таких був перегляд третьокурсниками відеоролика, запропонованого Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти. Під час його перегляду викладач української мови та літератури Поліщук Н.А. конкретизувала правила підготовки та складання ЗНО, відповідала на питання учнів.

     Учні дізналися, що зміст сертифікаційної роботи з української мови і літератури визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з української мови і літератури для загальноосвітніх навчальних закладів.

      Діти ознайомилися зі структурою сертифікаційної роботи з української мови і літератури, яка налічує 58 завдань різних форм і складається з трьох частин: «Українська мова» (33 завдання), «Українська література» (24 завдання) і «Власне висловлення» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

     Велика увага зверталася на різноманітні нюанси виконання завдань різного типу. Особливо зацікавили учнів правила написання власного висловлювання.

       Після перегляду відеоролика викладач наголосила, що систематична підготовка та позитивне ставлення сприятимуть успішному складанню ЗНО.

Гості з ЕстоніїНовини

Гості з Естонії
     На Рівненщині у рамках проекту «Обмін естонським досвідом для підтримки розвитку професійної освіти і навчання в Україні – Західноукраїнському регіоні» перебуває делегація з Естонії. З ознайомчим візитом делегація завітала в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Для іноземних колег було проведено екскурсію навчальним закладом. Особливу увагу гості звернули на матеріально-технічну базу навчального закладу, організацію навчального процесу. Гостям сподобався наш навчальний заклад. Вони зауважили, що ми вміло використовуємо свої можливості задля визначення стратегії розвитку професійної освіти у нашому регіоні.

"Різдвяні дзвіночки"Новини

"Різдвяні дзвіночки"

    Під такою назвою в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» пройшла новорічно-різдвяна виставка.

  На розсуд широкого загалу учнівської молоді та педагогів були представлені роботи, виконані учнями в довільній формі за напрямком новорічна флористика: флористичні вироби та композиції новорічно-різдвяної тематики, які символізують та відображають національні різдвяно-новорічні дійства. Роботи різнилися технікою виконання та оформлення, ідейним задумом, але всі однаково цікаві та оригінальні. Чого тут тільки не було: виконані з різних природних матеріалів ялиночки, ангелочки, червоногруді снігурі, вертепи, сніговики, вітальні листівки, ялинкові прикраси, новорічні віночки! Журі, до складу якого увійшли директор училища Шевчук Р.І., заступник директора з НВР Трало О.В., заступник директора з НВЧ Павлюк М.В., методист Боярчук І.С., старший майстер Ковальчук М.Ю., головний бухгалтер Шкіль Г.С. та голова РУС Ленчук Іван, довелося нелегко серед такого розмаїття новорічної краси.

   Третє місце зайняли учні групи №1 «Черговий стрілочного поста. Оператор поста централізації» (класний керівник – Ладчук О.О., майстер в/н – Борзенко Н.С.), друге місце розділили учні груп – №5 «Слюсар з ремонту рухомого складу» (класний керівник – Поліщук Н.А., майстер в/н – Вознюк Ю.М.) та учні групи №14 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник» (класний керівник – Бойко Л.Г., майстер в/н – Антонюк О.В.). Переможцями конкурсу стали учні групи №6 «Лицювальник-плиточник. Штукатур. Маляр» (класний керівник – Шеменюк Н.В., майстер в/н – Мельник Т.С.). Учні були нагороджені грамотами та солодкими подарунками.

  

Новорічне засідання педагогічної радиНовини

Новорічне засідання педагогічної ради

     14 січня 2019 року у ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» відбулося чергове засідання педагогічної ради, де розглядалися питання, пов’язані з компетентнісно спрямованим інноваційним розвитком училища.

     На порядку денному були розглянуті питання про підсумки роботи за І семестр 2018-2019 навчального року та завдання колективу у ІІ семестрі, творчі звіти педагогів, які атестуються, про стан роботи з охорони праці, про стан викладання та рівень навчальних досягнень учнів з предмета «Технології», про організацію профорієнтаційної роботи,  та інші.

Виставка-презентація «У світі сучасної української літератури»Новини

Виставка-презентація «У світі сучасної української літератури»

    Питання про те, яку книгу читає сьогодні молода людина і чи цікавою є сучасна українська література, хвилює сьогодні.

   Під час курсу розвитку педагогічної майстерності працівники ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» мали нагоду познайомитися з новинками сучасної української літератури. Викладач суспільних дисциплін Нижник О.В. організувала виставку-презентацію «У світі сучасної української літератури», мета якої – популяризація сучасної української літератури, знайомство з новинками нашої літератури, з молодими авторами. Виставка представляла собою весь спектр жанрів української літератури: історичний та документальний роман, роман любовних пристрастей, детектив, роман-трилер, а також тревелоги.

Психологічний тренінг для адміністраціїНовини

Психологічний тренінг для адміністрації

      Відповідно до плану роботи, під час зимових канікул та в рамках проведення Курсу розвитку педагогічної майстерності був організований практичним психологом Якубчик Валентиною Романівною тренінг для адміністрації навчального закладу на тему: "Самовдосконалення як регулятор життєдіяльності педагога. Самооцінка та самопізнання", на якому кожен більш детальніше пізнавав і вдосконалював себе як особистість; підвищували рівень самооцінки за допомогою різних психологічних вправ, а зокрема таких як, "Грамота", "Всеодно ти молодець", "Я поважаю себе за…" і т.д., здобували навички емоційної саморегуляції, стійкості та упевненості в собі.

"Психосоціальна підтримка дітей і молоді"Новини

"Психосоціальна підтримка дітей і молоді"

     Складні життєві обставини – це обставини, спричинені інвалідністю, віком, станом здоров’я, соціальним становищем, життєвими звичками і способом життя, внаслідок яких особа частково або повністю не має здатності чи можливості самостійно піклуватися про особисте життя та брати участь у суспільному житті.

    У сучасному світі потрапити у складну життєву ситуацію насправді дуже легко. Щоб триматися на плаву, потрібно бути сильним, особливо у моральному спектрі.

Ціннісні орієнтири в освітіНовини

Ціннісні орієнтири в освіті

     Провідною умовою сучасної освіти є створення умов для розвитку і самореалізації особистості як громадянина України. Найважливішим показником якості освіти є духовний світ розвинутої особистості.

   Відповідно до плану роботи ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» під час зимових канікул в рамках проведення курсу розвитку педагогічної майстерності 4 січня 2019 року у методичному центрі училища відбувся семінар-практикум з теми «Ціннісні концепти сучасної освіти».

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"