Материалы за Февраль 2019 года

«Білки – цеглинки життя»Новини

«Білки – цеглинки життя»

   Ви запитаєте чому саме так? Бо все живе на Землі містить білки… Саме про цей та багато інших цікавих фактів дізнались учні групи №7 на показовому уроці біології та екології на тему «Білки. Огляд будови та біологічної ролі», що був проведений викладачем Шеменюк Наталією Володимирівною 26 лютого.

Державні стандартиПублічна інформація

Підсумки тижня суспільно-гуманітарних дисциплінНовини

Підсумки тижня суспільно-гуманітарних дисциплін

   Упродовж тижня суспільно-гуманітарних дисциплін викладачі-предметники Поліщук Н.А., Боярчук І.С., Гигар Л.Й., Нижник О.В., Шевцова С.В., Дрига А.Л. провели ряд цікавих і різноманітних заходів.

   Розпочали тиждень викладачі іноземної мови Шевцова С.В. та Дрига А.Л. віртуальною екскурсією Великобританією, переглядом відеоролику «Вітаю в Лондоні» та караоке англійською. Після чого учні виготовили тематичні стіннівки «Цікаві факти про Великобританію».

Міжнародний день рідної мовиНовини

Міжнародний день рідної мови

    Український народ має давню історію, він витворив оригінальну й неповторну культуру, відому всьому світові. А найголовнішою його ознакою,  що  дає  йому право називатися нацією, є мова - його найбільша духовна цінність, його суть, основа його буття. Це - найдорожчий  скарб, переданий українцям  сотнями  й сотнями  попередніх  поколінь, виплеканий у давньому переказі, у народній пісні, у влучній приказці.

Поети і воїни прийдешньогоНовини

Поети і воїни прийдешнього

   Емігранти, чужоземці, вигнанці, люди, хворі Україною... У них забрали рідну землю, небо, могили предків, але не змогли лишити любові, пам'яті, прагнення жити Батьківщиною.

    «Нашого цвіту — по всьому світу»,— говорить народне прислів’я.

   І це справді так. З різних причин і різними способами доля закидала українців далеко за межі рідного краю. Та закладена в генах любов до Батьківщини не зникала, будила почуття патріотизму, прагнення прислужитися народові своїм талановитим художнім словом.

"Сила тризуба "Новини

"Сила тризуба "

   “Сила тризуба” – так називався усний журнал, який підготували учні групи №8 за професією “Лицювальник-плиточник. Штукатур. Маляр”. Було цікаво зануритися у глибини геральдики та здійснити екскурс в історію походження тризуба — правічного символа нашого народу.

Відгадай письменникаНовини

Відгадай письменника

   Саме під такою назвою в училищі відбулася вікторина, присвячена Міжнародному дню рідної мови, яку провела викладач української мови та літератури Поліщук Н.А.

   Змагалися дві команди першокурсників:  «Отамани» (група №7) та «Козаки» (група №3).

   Під час вікторини було необхідно за різними ознаками відгадати письменників, творчість яких вивчали у першому семестрі. Також зустрічалися питання про українських діячів, котрих не вивчали, але з якими усі знайомі з самого дитинства.

Турнір знавців історіїНовини

Турнір знавців історії

   Відповідно до програми тижня суспільно-гуманітарних дисциплін відбулася  історична вікторина “Шляхом боротьби за незалежність”. В турнірі взяли участь дві команди: “Червоний мак” (учні групи №3 за професією “Слюсар з ремонту рухомого складу”) та “Січові стрільці” (учні групи № 7 за професією “Машиніст тепловоза, електровоза. Слюсар з ремонту рухомого складу”). За двобоєм знавців історії пильно стежило журі у складі: Боярчук І.С., Поліщук Н.А., Нижник О.В., Шевцової С.В. та Флорака Н.Л. Підтримати своїх вихованців прийшов класний керівник гр. №7 Іванов В.Л.

«Робота соціально-психологічної служби в умовах сучасного ЗП(ПТ)О: нові вимоги часу, завдання та пошук ресурсів»Новини

«Робота соціально-психологічної служби в умовах сучасного ЗП(ПТ)О: нові вимоги часу, завдання та пошук ресурсів»

   20 лютого відбувся Всеукраїнський вебінар з теми «Робота соціально-психологічної служби в умовах сучасного ЗП(ПТ)О: нові вимоги часу, завдання та пошук ресурсів», організований Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти у Донецькій області.

Синій птах – казка про щастяНовини

Синій птах – казка про щастя

    Художні твори світової класики дають великі можливості для виховання духовно багатої особистості. На сьогоднішній день далеко не всі учні виявляють готовність знайомитися з творами мистецтва. Із розвитком комп'ютеризації і телебачення наше суспільство втрачає читача художньої літератури.

Захід-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла…»Новини

Захід-реквієм «Небесна сотня в вирій полетіла…»

      Їх назвали Небесною Сотнею – українців, які загинули в Києві на вулицях Грушевського та Інститутській. Саме вони в боротьбі за волю і кращу долю України не дожили до сьогоднішнього дня, сплять у незнаних і безіменних могилах. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі. Відтоді ця дата увійшла в історію України, як символ патріотизму та героїзму.

Будинок моєї мрії.Новини

Будинок моєї мрії.

    «The house of my dream» - на таку тему викладач іноземної мови Шевцова Світлана Вікторівна провела показове заняття у групі №12 («Столяр будівельний. Тесляр.») Цікавою та творчою була робота учнів над власними проектами, де вони малювали та розповідали про будинок своєї мрії. Учні проявили хороші навички аудіювання, виконуючи завдання у яких потрібно було показати послідовність руху до заданого об’єкта.

Вшановуємо пам`ять героїв Небесної сотні.Новини

Вшановуємо пам`ять героїв Небесної сотні.

     День Героїв Небесної Сотні — пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні. 

Показове заняття із зарубіжної літературиНовини

Показове заняття із зарубіжної літератури

      19 лютого 2019 року, в рамках тижня суспільно-гуманітарних дисциплін, викладач зарубіжної літератури Нижник О. В. провела показове заняття у групі №8 «Лицювальник-плиточник. Штукатур. Маляр» у формі семінару читців на тему: «Чи потрібні людству янголи? (за оповіданням Г. Маркеса «Стариган із крилами)».

Благодійна акція «Зробимо життя дітей кращим»Новини

Благодійна акція «Зробимо життя дітей кращим»

    18 лютого 2019 року учні групи № 14 «Перукар (перукар-модельєр»). Манікюрник» Гойчук Тетяна, Вознюк Степан, Васильчук Анна разом з майстром в/н Доброчинською С. П. з благодійною акцією відвідали Комунальне підприємство "Рівненський обласний спеціалізований центр реабілітації дітей з органічними ураженнями центральної нервової системи з порушенням психіки та паліативної допомоги дітям" РОР.

Розпочався тиждень суспільно-гуманітарних дисциплінНовини

Розпочався тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін

    З 18 лютого в нашому навчальному закладі стартував тиждень суспільно-гуманітарних дисциплін. Цикл запланованих заходів розпочали викладачі іноземної мови.

     Під час уроків, під керівництвом викладача Шевцової С.В. учні співали сучасні пісні англійською. Таке виконання пісень іноземною мовою формує фонетичні навички, розвиває вміння чітко та швидко вимовляти слова.

Відновилася спартакіадаНовини

Відновилася спартакіада

     Змаганнями з баскетболу серед дівчат стартувала друга половина спартакіади Рівненщини серед закладів профтехосвіти.

       В четвер, сьомого лютого, в м.Рівне для з'ясування стосунків та визначення кращих зібралося дев'ять команд з різних куточків області. Після річної перерви було виставлено і команду нашого училища. До її складу увійшли першокурсниці групи № 1, дівчата, які лише декілька місяців тому вперше взяли до рук баскетбольний м'яч -  Костюк Людмила, Палейчук Людмила, Івашинюта Маргарита, Свистунович Марія, Кирилович Ірина, а також капітан та лідер команди, на жаль єдина представниця групи № 14 Веремійчук Вікторія.

Майстер-клас «Основи колористики»Новини

Майстер-клас «Основи колористики»

     Індустрія моди та краси оновлюється щодня, але немає межі для професійного розвитку!
     Окрім опанування насиченої навчальної програми, майбутні перукарі ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» активно є учасниками різноманітних практичних заходів перукарської справи.

Візит до театруНовини

Візит до театру

    6 лютого учні групи №12 «Столяр будівельний. Тесляр» разом зі своїм класним керівником Шевцовою С.В. побували у Рівненському обласному музично-драматичному театрі. Молодь просто поринула у світ однієї з найулюбленіших українських комедій – «Сватання на Гончарівці».

Група №3Електронний табель

Група №2Електронний табель

День безпечного ІнтернетуНовини

День безпечного Інтернету

   За ініціативою європейських  організацій European SchoolNet та Insafe Захід запроваджено Міжнародний день  безпечнішого Інтернету, який з 2004 року відзначається у вівторок другого тижня лютого. 

   Не залишився осторонь цієї події і наш навчальний заклад. Задля пропаганди обережного користування Інтернет-ресурсами психологом навчального закладу Якубчик Валентиною Романівною в навчальних групах були проведені бесіди та продемонстрована презентація по даній темі.

Щасливої дорогиНовини

Щасливої дороги

    30 січня в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбувся випуск групи №11.

   Півтора року хлопці здобували спеціальність «Машиністтепловоза. Слюсар з ремонту рухомого складу». Свої набуті знання продемонстрували під час складання державної кваліфікаційної атестації.

    Директор навчального закладу, Шевчук Руслан Іванович, вручив усім довгождані дипломи, привітав із закінченням закладу та побажав успіху на життєвій дорозі. До його вітань долучилися і заступники, і люди, які найбільше присвятили уваги хлопцям – майстер виробничого навчання та класний керівник. Хай щастить у всьому нашим випускникам, спокою їм та миру!

Майстрам виробничого навчання про методи виробничого навчанняМетодичні поради

Спеціальні технічні засоби навчанняМетодичні поради

Поради молодому педагогу і не тільки…Методичні поради

“Виховна діяльність майстра виробничого навчання”Методичні поради

Урок кресленняМетодичні розробки

“Робота в програмі Microsoft PowerPoint”Методичні розробки

“Волинськими стежками з думами Тараса.”Методичні розробки

Збірник тестових завдань для залізничних спеціальностейМетодичні розробки

Залізнична галузь УкраїниМетодичні розробки

Урок будови колії. "Проміжні рейкові скріплення"Методичні розробки

Урок світової літератури.Методичні розробки

Урок біології. "Мутаційна мінливість"Методичні розробки

Читання як один з видів мовленнєвої діяльності учнівМетодичні розробки

«Форми організації діяльності учнів на уроці»Методичні розробки

Екологічне виховання учнів у процесі навчання фізикиМетодичні розробки

Курси підвищення кваліфікаціїАтестація

Типове положення про атестацію педагогічних працівниківАтестація

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"