Материалы за Май 2019 года

Моніторинг як засіб підвищення рівня професійної компетентності педагогівНовини

Моніторинг як засіб підвищення рівня професійної  компетентності педагогів

        30  травня 2019 року у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» в межах роботи над науково-методичною проблемою закладу  відбувся семінар-тренінг з моніторингу професійної компетентності педагогів за темою «Моніторинг як засіб підвищення рівня професійної компетентності педагогів». Завданнями моніторингового дослідження рівня професійної компетентності педагогів є виявлення особистих рис педагога, які впливають на освітній процес і психологічний клімат колективу, виявлення готовності педагогів до інноваційної діяльності, надання рекомендацій, щодо підвищення їх професійної компетентності, удосконалення системи науково-методичної роботи.

Обласна виставка-ярмарок робітничих професійНовини

Обласна виставка-ярмарок робітничих професій

У неділю, 26 травня, біля Лебединки відбувся обласний ярмарок робітничих професій. Це свято неймовірно люблять, завжди чекають і намагаються ніколи не пропустити, не лише рівняни, а й гості міста. Цьогоріч безкраї ряди дивували відвідувачів по-особливому, де було представлено широке різноманіття дзеркал, картин, прикрас, вишиванок, посуду та безліч інших виробів майстрів народно-ужиткового мистецтва і не тільки. Наш навчальний заклад також прийняв участь в обласному ярмарку робітничих професій та представив роботи своїх вихованців та їх майстрів виробничого навчання.

Засідання «Школи молодого викладача»Новини

Засідання «Школи молодого викладача»

      20 травня відбулося чергове засідання школи молодого викладача під керівництвом Боярчук І.С. Звичайно, увага присутніх була зосереджена на найважливішій події в країні – інавгурації новообраного Президента Зеленського В.О., чия переконлива перемога здивувала увесь світ  і, сподіваємось, відкрила нову  сторінку політичної історії України. «Український вибір» - так в унісон події звучало питання, яке обговорили учасники засідання.

Ярмарок професій залізничного транспортуНовини

Ярмарок професій залізничного транспорту

16 травня представники ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» взяли участь  у профорієнтаційному заході «Світ професій залізниці», який організував Рівненський міський центр зайнятості на території Рівненської дитячої залізниці для учнів 8-х та 10-х класів шків м. Рівне. Захід відбувався з метою виховання у школярів свідомого ставлення до вибору майбутньої професії , а також, щоб познайомити школярів з професіями сфери залізничного транспорту.

День вишиванкиНовини

День вишиванки

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї та традиції. Вишиванка є споконвічним символом українського народу, це – національна святиня, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками. Сьогодні вишиванка — це не просто генетичний код української нації. Це — наш, визнаний світом бренд.

Віче пам`яті "В молитві єдність"Новини

Віче пам`яті "В молитві єдність"

     З червня 1941 року після вторгнення військ Німеччини та її союзників на територію СРСР уся Україна стала ареною запеклих бойових дій. Загальна кількість осіб, мобілізованих за роки війни з України до радянських Збройних сил перевищує 6 мільйонів бійців. Багато загинуло, а кожний другий з тих, хто залишився живим, став інвалідом.

     Саме 8–9 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У ці дні важливо згадати роль українців у перемозі Об’єднаних Націй у Другій світовій війні, висловити повагу всім борцям проти нацизму, увічнити пам’ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

1939 – 1945 р.р. «Пам’ятаємо. Перемагаємо»Новини

1939 – 1945 р.р. «Пам’ятаємо. Перемагаємо»

     Велика Перемога 1945-го щороку нагадує про себе травневим квітом та сивиною вже поодиноких ветеранів… Пам'ять про втрати і руйнування, подвиги і зради назавжди вписана на сторінки історії. Це біль, який неможливо розділити кордонами. Понад 2 тисячі днів і ночей народи світу боролись за право жити і вибороли це право ціною життя понад 50 млн. людей. Цей подвиг не має забуття!

 

Тематичний урок «Чорнобильська катастрофа. Ціна життя»Новини

Тематичний урок «Чорнобильська катастрофа. Ціна життя»

    26 квітня українці та весь світ згадують одну з найстрашніших катастроф за часів існування людства, яка й досі озивається пекучим болем і стражданнями у багатьох родинах – вибух на Чорнобильській АЕС.

    З нагоди відзначення сумної для історії України дати – Дня Чорнобильської трагедії та з метою формування і розвитку патріотичного та екологічного виховання учнів викладач історії Нижник О.В. у групі №2 «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» провела тематичний урок «Чорнобильська катастрофа.Ціна життя», де мова йшла про події 26 квітня 1986 року, про наслідки аварії на ЧАЕС. Захід супроводжувався переглядом відеоматеріалів. Під час заходу звучали вірші та пісні про Чорнобиль, учні вшанували хвилиною мовчання ліквідаторів наслідків аварії.

Наші учні на Всеукраїнських змаганняхНовини

Наші учні на Всеукраїнських змаганнях

      Відразу п'ятеро легкоатлетів  нашого училища мали змогу перевірити свої можливості на всеукраїнській арені. Всі вони стали членами збірної Рівненської області з легкої атлетики, яка виступала в м. Дніпро на заключному етапі Спартакіади України серед закладів професійно-технічної освіти.

Залишилися без призового місцяНовини

Залишилися без призового місця

      Вперше за останні п'ять років без призового місця лишилося наше училище в загальному заліку спартакіади Рівненської області серед закладів професійно-технічної освіти. Шанси увійти в призову трійку зберігалися до останнього виду змагань -  міні-футболу, в якому потрібно було посідати перше місце. На жаль це нашим хлопцям не вдалося, футболісти стали третіми, а училище в загальному заліку — четверте серед двадцяти навчальних закладів.

Наші футболісти — треті в областіНовини

Наші футболісти — треті в області

      20 та 21 квітня змаганнями футболістів закінчилася чергова спартакіада серед закладів професійно-технічної освіти Рівненської області. Спершу нашим хлопцям довелося знову, як і кожного року, подолати 150 км. дороги до м. Володимирець, де нам в зональному турнірі протистояли команди господарів з ВПУ № 29 та Дубровицького ПЛ. Саме грою з першою командою і випало нам відкрити змагання. Вперта, рівна гра не виявила переможця — 2:2. В наступних матчах ці команди по черзі обіграли суперників з Дубровиці, але завдяки більш впевненій перемозі перше місце та путівка в фінал дісталася нашим хлопцям.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"