«Білки – цеглинки життя»

28 февраля 2019 - Администратор
«Білки – цеглинки життя»

   Ви запитаєте чому саме так? Бо все живе на Землі містить білки… Саме про цей та багато інших цікавих фактів дізнались учні групи №7 на показовому уроці біології та екології на тему «Білки. Огляд будови та біологічної ролі», що був проведений викладачем Шеменюк Наталією Володимирівною 26 лютого.

   На уроці було вдало поєднано різні форми і методи роботи, зокрема, робота з мультимедійною дошкою, інтерактивні СТЕМ – технології та особистісно зорієнтованого навчання. Учні на уроці сприймали не лише певну суму знань, а брали активну участь у їх засвоєнні, виконуючи інтерактивні вправи «Розірвана шпаргалка», «Створи сенкан», опановували способи самостійного їх поповнення і розширення, змогли розкрити свій творчий потенціал.

   Учням особливо сподобалося створювати моделі різних структур білка. Виявляється модель білка крові гемоглобіну можна створити власноруч, маючи знання, фантазію, кусок дроту та пінопласт! Романовський В. презентував хімічний дослід, де продемонстрував властивість білків курячого яйця руйнуватись під дією нітратної кислоти.

   Виключно всі учні отримали оцінки, адже протягом уроку заповнювали спеціальні «супроводжуючі листи», і що цікаво, оцінювали себе самі.

   Проведений урок – інтегрований, бо викладачем вдало використані міжпредметні зв’язки з хімією, фізикою, екологією.

   Безперечно, що отримані знання та навички учні зможуть використати у повсякденному житті, можливо, й у професійній діяльності.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"