Єдиний скарб

12 ноября 2020 - Администратор
Єдиний скарб

    Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.

    До Дня української писемності та мови викладач української мови та літератури Поліщук Н.А. провела усний журнал «Єдиний скарб у тебе – рідна мова». Ведучі заходу розповіли про виникнення цього свята, подали відомості про великого мецената П. Яцика, поглибили знання учнів про історію виникнення й становлення письма, історію українського правопису. Усі ознайомились з історичним походженням української мови, народною мудрістю, словесними майстрами рідного слова. Про красу, чарівність, багатство, мелодійність української мови наголошували учасники заходу. Декламували вірші, читали приказки та цитати про рідну мову. Учні переглянули презентацію «9 листопада – День писемності та мови».

     За давньою українською традицією було запалено три свічі – любові до Бога, віри й надії в майбутнє України; любові до України, її історії; любові до рідної мови, її писемності.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"