«Дистанційне навчання. Хмарні технології в освіті»

4 января 2021 - Администратор
«Дистанційне навчання. Хмарні технології в освіті»

Щоб бути актуальним і затребуваним на ринку праці, потрібно орієнтуватися і розумітися на багатьох новинках, і вже неможливо уявити людину, яка б не користувалася скайпом, навігатором, планшетом або смартфоном. Водночас дзвінок для змін у житті українських викладачів уже пролунав: прірва між поколіннями сучасних учнів і викладачів стає все більшою, і старшим прийшов час наздоганяти молодших. Мотивами  для особистої модернізації викладача повинно стати бажання оволодіти новими методами навчання і підвищити свої знання в IT, розвиватися заради себе і наступних поколінь.

04 січня у кабінеті № 25 ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбулося засідання школи молодого викладача на тему: «Дистанційне навчання. Хмарні технології в освіті». 

На сьогоднішній день, в зв’язку з карантином та введенням дистанційного навчання одними з найбільш затребуваних технологій стали смарт-технології в освіті. Впровадження їх у сферу освіти веде за собою перехід від старої схеми репродуктивної передачі знань до нової, креативної форми навчання. Розглянувши деякі різновиди смарт-технологій у рамках освітнього процесу, викладачі погодились з тим, що смарт-технології є передвісниками появи нової освітньої парадигми, завдяки якій буде втілено у життя тенденцію з реалізації завдань щодо формування вільної креативної особистості у навчальному процесі. Застосування сучасних смарт-технологій у процесі очного та дистанційного навчання ефективно стимулює пізнавальну, творчу діяльність учнів. Унікальні можливості смарт-технологій доводять, що прирівнювання SMART освіти до основних методів навчання нарівні з традиційним є перспективою їх використання в широкому освітньому діапазоні. Саме смарт-технології дозволяють розробку революційних навчально-методичних матеріалів, а також формування індивідуальних методик навчання для учнів.

Засідання проводилось у вигляді лекції, під час якої було вказано як кожен викладач чи майстер виробничого навчання може використовувати новітні технології для вдосконалення викладання свого предмету.

Діяльність Школи молодого педагога у Здолбунівському вищому професійному училищі спрямована на створення умов, у яких педагоги можуть проявити  педагогічну творчість та  систематично працювати над розвитком  педагогічної майстерності.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"