«Хімія та куріння»

4 февраля 2021 - Администратор
«Хімія та куріння»

     "Куріння вбиває", - застерігає соціальна реклама та написи на упаковках цигарок.  Але це не зупиняє окремих учнів  нашого навчального закладу розвивати в себе цю шкідливу звичку. Чи означає це, що куріння вбиває, але нечасто? Чому ж так багато говорять про шкоду тютюнокуріння?

Спробували  скласти цей пазл учні групи №5 за професією «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» у ході проведення позакласного заходу «Хімія та куріння», що відбувся у нашому закладі 4 лютого цього року.

   Разом з класним керівником Шеменюк Наталією Володимирівною учні презентували дослідження складу тютюнового диму. Провели цікаві хімічні досліди, які довели наявність токсичних речовин у цигарках. Адже метою проведення даного позакласного заходу було експериментально довести наявність шкідливих канцерогенних речовин у тютюновому димі та показати їх вкрай негативний вплив на організм.

   Тільки уявіть! Цигарковий дим містить понад 4 тисячі компонентів, зокрема чадний газ, нікотин та його похідні, смолу, полоній, кадмій, поліциклічні ароматичні вуглеводи та інші сполуки, багато з яких є канцерогенами, що викликають рак легень! Людина, яка щодня викурює пачку цигарок, за рік отримує дозу  опромінення у 500 рентген! Якщо зазирнути у міжнародний класифікатор хвороб, то під кодом F17 можна знайти таке формулювання: "Психічні й поведінкові розлади, викликані вживанням тютюну". То ж чи варта цього якась звичка?..

     Крім цього, хлопці провели анонімне анкетування «Моє відношення до куріння» серед своїх однолітків у 13-ти  групах ПТУ нашого закладу. Тішить те, що серед тих, хто курить регулярно,  левова частка - хто хоче кинути. Як це зробити? Підключити силу волі, займатись улюбленими справами, зокрема, спортом. Адже фізичні навантаження роблять мозок щасливішим, і менш залежним від сумнівних джерел радості - куріння.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"