«Ми щит і меч твій, Україно!»

13 октября 2021 - Администратор
«Ми щит і меч твій, Україно!»

    Часто чуємо: “ Ми — козацького роду”. Замало просто з гордістю усвідомлювати, що ти належиш до славетного українського роду, замало просто пишатися і милуватися Україною. Кожен повинен визначити своє місце у справі відродження України і присвятити своє життя цьому святому покликанню. В.Симоненко писав: «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе».

   Ця боротьба, прагнення до знань — запорука розквіту нашої держави. Без знань і досвіду ми не зможемо побудувати цивілізовану незалежну Україну, не зможемо передати її щасливою і вільною своїм нащадкам.

   Напередодні Дня захисників України, учні першого курсу гр. №2 «Слюсар з ремонту рухомого складу. Слюсар-ремонтник» здійснили захоплюючий історичний калейдоскоп «Ми щит і меч твій, Україно!», віртуально побувавши у минулому нашого українського війська.

   Присутні дізналися звідки бере початок наше військо, про цікаві факти з життя, побуту та звичаїв славних козаків, про воїнів УПА та рід  їхньої діяльності, згадали про воїнів АТО,  волонтерів, військових медиків, жінок військових. Бібліотекар Здолбунівської РБДЮ провела для учнів цікаве історичне лото, чим викликала їх інтерес, адже за правильну відповідь вони отримували солодку нагороду. Приємно, що учні чують про що ведучі їм розповідають. Більшість дала правильну відповідь на питання.

   Із розповіді бібліотекаря училища, присутні дізналися  про участь у російсько-українській війні наших героїв учнів – випускників та згадали хвилиною мовчання тих випускників, хто поліг на цій війні, захищаючи кордони нашої країни.  
    Пам’ять про їх самопожертву, героїзм та мужність залишається в наших серцях .Герої не вмирають, доки про них пам’ятають. Ми – пам’ятаємо!

    Присутні змогли, також, ознайомилися з книжковими викладками оформленими до заходу.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"