«Невидима загроза»

7 декабря 2021 - Администратор
«Невидима загроза»

Чому «сухий лід» називають сухим? Яка роль вуглекислого газу у зміні клімату? На скільки токсичний чадний газ і для чого сигналізатори газу? Спробували  скласти цей пазл учні групи №5 за професією «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» у ході проведення інтегрованого STEM-уроку хімії «Невидима загроза», що відбувся у нашому закладі 7 грудня цього року в рамках проведення тижня природничо-математичних дисциплін.

Разом з викладачем хімії Наталією Шеменюк здобувачі освіти провели цікаві хімічні досліди, які довели наявність вуглекислого газу у повітрі, яке видихаємо. За допомогою інноваційного цифрового забезпечення mozaweb та mozabook розглянули та проаналізували будову молекул чадного та вуглекислого газів. А головне, вивчили їх властивості, адже «ворога необхідно знати в обличчя» аби запобігти небезпечне, а іноді й смертельне отруєння чадним газом. Тільки уявіть! «Тихий убивця» — чадний газ може позбавити життя упродовж декількох хвилин.

Не оминули найглобальнішу екологічну проблему людства: глобальне потепління та зміна клімату. Виробили алгоритм поведінки пересічної людини щодо зменшення викидів парникових газів.

Хлопці переконались, що отримані на уроці знання та навички життєво необхідні.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"