«Особливості викладання природничих дисциплін в умовах дистанційного та змішаного навчання».

28 октября 2020 - Администратор
«Особливості викладання природничих дисциплін в умовах дистанційного та змішаного навчання».

28 жовтня 2020 року на платформі Google meet відбулось онлайн-засідання обласної методичної секції викладачів природничих дисциплін на тему: «Особливості викладання природничих дисциплін в умовах дистанційного та змішаного навчання».

      У засіданні взяли участь і наші викладачі природничих дисциплін: викладач хімії і біології Наталя Володимирівна Шеменюк та викладач географії Наталя Михайлівна Савчук. Педагоги презентували можливості STEM-центру  ДНЗ «Здолбунівське  ВПУЗТ»  при викладанні природничих дисциплін. Продемонстрували практичні прийоми роботи з сучасним STEM обладнанням та використання інформаційно-комунікаційних технологій , а також презентували ідеї щодо застосування інструментів та підходів ефективної взаємодії з учнями  в умовах освітнього онлайн середовища.

     Колегам – членам обласної методичної секції запропонували онлайн-екскурсію нашим закладом і, зокрема, «подорож» STEM-центром – сучасним осередком STEM освіти.

    Онлайн екскурсанти щиро захоплювались і по доброму заздрили з приводу солідного матеріально-технічного забезпечення   STEM-лабораторії: конструктори, робото-технічні системи, моделі та набори для програмування, електронні пристрої (3Dпринтери, комп'ютери, цифрові проектори, інтерактивні дошка, цифрові мікроскопи, електронний осцилограф, квадракоптери, окуляри віртуальної реальності) – те, що наповнює освітній процес інноваціями, сприяє розвитку творчого потенціалу і викладача, і учня.

   Викладачі продемонстрували можливості програмного забезпечення mozaBook та mozaWeb, навчальних програм, які урізноманітнюють інструментарій уроків, роблять освітній процес цікавим, насиченим і креативним.

   Дивлячись як стрімко розвивається людство, важко передбачити, яким буде світ у майбутньому, але саме в цьому світі будуть жити майбутні професіонали своєї справи – наші учні. А допоможе їм стати такими STEM освіта.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"