“Поетичний розмай ”

19 марта 2021 - Администратор
“Поетичний розмай ”

21 березня світова поетична спільнота, яка нараховує безліч талановитих та яскравих представників, відзначає  Всесвітній день поезії.  Перу українських поетів належать безсмертні твори, що і нині не втрачають актуальності та стають своєрідними гімнами. Новому поколінню поціновувачів гострого та відвертого слова було у кого вчитися.

Щодень ми боремося за своє життя та майбутнє, а оминути стрімкі пороги допомагає влучне слово, яке додає сил, підтримує , а іноді, буває, вказує  шлях для вирішення чи правильний напрямок у житті.

Поезія завжди несе в собі емоцію, яка спонукає до написання віршів. От тільки хорошого поета видно за вмінням одягнути цю емоцію в правильні слова, щоб мати можливість донести, поділитися нею з читачем. 

Це спосіб сказати те, про що не наважишся в буденному житті говорити відверто. Це можливість подумати над зовнішнім оточенням і внутрішнім наповненням - іноді ці слова кричать, іноді ніжно шепочуть. Кожен вірш – картина, що не обмежена рамкою. Будуючи ідеальне творіння, автор залишає частину себе та місце для роздумів читача.

Напередодні свята поезії, у Здолбунівській РБДЮ працівниками бібліотеки та бібліотекарем училища був проведений вечір поезії “Поетичний розмай ”.  Учні гр.10 , майбутні перукарі, пригадали поезію Ліни Костенко, ознайомились із лірикою Здолбунівських поетів та викладачів училища, декламували вірші наших учнів-випускників - початківців поетичного слова, які, також, вписали своє ім’я в історію поезії. Хтозна, можливо, з часом,  їх імена будуть відомі усій Україні.. На завершення заходу, присутні ознайомилися з підготовленою книжковою виставкою “Поезія – це музика душі”.

Знайти серед розмаїття ліричних всесвітів своє – нелегке завдання, однак спрощує пошуки те, що непотрібно далеко шукати, адже у нашому місті безліч талановитих авторів, які з радістю огорнуть вас своєю ковдрою та розділять переживання. Варто просто уважно придивитися.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"