«Попіл Чорнобиля стукає в серце»

27 апреля 2019 - Администратор
«Попіл Чорнобиля стукає в серце»

Під такою назвою провела захід класний керівник Гигар Л.Й. для своїх учнів групи №8 за спеціальністю «Лицювальник-плиточник. Штукатур. Маляр». Любов Йосипівна нагадали учням про чорнобильські події та прокрутила фільм  «Гіркий полин».

Пам’ять Чорнобиля для нас свята. Скільки доль обпалив той чорнобильський вогонь! Скільки виплаканих сліз посивілих матерів і дружин, осиротілих дітей! Чотири літери ЧАЕС стали символом трагедії, що торкнулася всієї планети, накривши її крилом безжальної радіації, перетворюючи свої жертви на безпомічних людей, забравши у кількох тисяч людей найголовніше – життя, а інших прирікши на вічну хворобу, постійну невизначеність.

Через людську байдужість, безпечність і халатність, жадобу і хижацьке споживання вже 33 років звучить чорнобильський дзвін. Відзначили трагічну подію і у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Із запаленими свічками та хвилиною мовчання вшанували учасники заходу «Попіл Чорнобиля стукає в серце» всіх загиблих ліквідаторів, які ціною власного життя приборкували «мирний атом» та з вдячністю згадували тих людей, які ціною власного здоров’я працювали в зоні відчуження, ліквідовуючи наслідки аварії.

У всіх групах майстрами та класними керівниками було проведено виховні години «Чорнобиль… Трагедія… Пам’ять…»

Висновком усіх проведених заходів стало одне: людству потрібно навчитися співіснувати і жити у природі не за своїми законами, а за законами Всесвіту. Нехай же цьогорічні великодні дзвони перекриють сумні та грізні чорнобильські дзвони, а Господь вже ніколи не допустить людство до таких випробувань.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"