«Поріс Чорнобиль нашою бідою»…

26 апреля 2021 - Администратор
«Поріс Чорнобиль нашою бідою»…

Такими  словами сьогодні, 26 квітня, у день 35-х роковин найбільшої у світі атомної трагедії у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» розпочалась виховна година у групі №5 за професією «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу».

Планетарна катастрофа – аварія на Чорнобильській АЕС надовго залишила свої згубні сліди на значній території України, зумовивши екологічну катастрофу, негативно позначившись на долі та здоров’ї мільйонів людей.

Мета виховного заходу: донести до свідомості учнів масштаби чорнобильської трагедії; виховувати співчуття та милосердя, критичне ставлення до історичних подій, почуття любові до рідного краю.

Разом з класним керівником, Шеменюк Наталією Володимирівною учні обговорили актуальні питання: причини та наслідки Чорнобильської трагедії; вплив радіоактивного опромінення на організм людини; яким ми бачимо майбутнє зони відчуження; про співчуття та милосердя.

Учні переглянули фрагмент художнього фільму «Метелики». В очах дітей «читалось» співчуття до трагічної долі героїв фільму – молодих людей, майже їх ровесників, що потрапили в епіцентр Чорнобильської катастрофи.

Обговорюючи ті трагічні події, учні захоплювались мужністю та патріотизмом ліквідаторів катастрофи.

Особливо щемливою була розповідь старости групи Никитчука Валентина про свою прабабусю Никитчук Тетяну Ксенофонтівну, яка майже все своє свідоме життя прожила у селі, поблизу Прип’яті і дуже добре пам’ятає ті трагічні події. А особливо переселення… «Як стару яблуню мене пробували пересадити…» - розповідає бабуся.  Стара українська сорочка, якій уже понад сто років стала жінці справжнім оберегом у ті важкі часи.

Учні зробили висновок про те, що завдання кожного – крізь віки пронести почуття великої подяки та поваги до тих відважних людей,  що врятували світ неминучої катастрофи. Нехай кожен пам’ятає і шанує подвиг героїв Чорнобиля!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"