«Профілактика та подолання професійного вигорання»

9 января 2020 - Администратор
«Профілактика та подолання професійного вигорання»

2-3 січня у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» практичним психологом Якубчик В.Р. для адміністрації навчального закладу та викладачів і майстрів виробничого навчання був проведений тренінг на тему: «Профілактика та подолання професійного вигорання». Мета якого була: профілактика професійного вигорання через релаксаційні вправи; навчання навичкам саморегуляції й розслаблення; формування позитивного емоційного стану; допомогти розібратися у своїх власних життєвих поглядах;  сприяти розумінню цінності та необхідності самопізнання.

 Під час тренінгу були проведені такі вправи: «Якості ефективної команди», «Казковий вернісаж», «Асоціація: що для мене робота?», «Релаксація» тощо.

У кінці тренінгу з адміністрацією навчального закладу був проведений майстер-клас з декорування новорічної іграшки у вигляді Діда  Мороза, а  викладачі та майстри виробничого навчання були ознайомлені з технікою  манно-терапії, де малювали малюнки манкою.

 Захід проходив  весело, динамічно, у теплій та невимушеній атмосфері, яка сприяла згуртуванню та покращенню психологічного клімату в колективі.

Отже, важливо навчитись контролювати свої думки і емоції. Адекватне відношення до роботи і відведення їй належного місця у житті – найкраща профілактика професійного вигорання.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"