«Психологічна безпека здобувачів освіти в інтернет просторі.»

25 февраля 2021 - Администратор
«Психологічна безпека здобувачів освіти в інтернет просторі.»

З кожним роком все більше  дітей користується Інтернетом у повсякденному житті. Можливість підключитися до мережі не тільки через персональний комп'ютер, але й за допомогою мобільних телефонів сприяє цій тенденції. Інтернет надає дітям та молоді неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте оскільки з самого початку Інтернет розвивався без будь-якого контролю, сьогодні він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв'язку із  цим, і враховуючи останні події, які відбулися в Україні,  у  ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» 25 лютого відбулося засідання методичної  комісії класних керівників, вихователів, викладачів предмету «Захист України» та фізичної культури, яку очолює  заступник директора з НВР Олена Трало.

Провела засідання практичний психолог Якубчик  Валентина. Учасники засідання спілкувалися на тему: «Психологічна безпека здобувачів освіти в інтернет просторі.»

Метою цього засідання було донести інформацію з найбільш типовими проблемами, з якими можуть зіткнутися підлітки в інтернеті та  які є шляхи їх подолання  і з якою вони можуть зіткнутися залежністю.

Психолог акцентувала увагу на типових проявах ознак кібербулінгу, секстингу, мобінгу, тролінгу, хепіслепінгу, і т.д.  Більш того, Валентина Романівна намагалася актуалізувати інформацію таким чином, щоб її можна було використати під час проведення виховних заходів.

Сьогодні ми повинні бути пильними до наших дітей, щоб уберегти їх від небезпечних наслідків їхнього життя онлайн.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"