“СРСР у другій половині ХХ століття”

1 марта 2019 - Администратор
“СРСР у другій половині ХХ століття”

   Понад два десятиліття суверенна і незалежна Україна прокладає свій власний шлях крізь терни історії, вирішує складні економічні та суспільні проблеми, серед яких — декомунізація. Її необхідність стає зрозумілою, коли вивчаєш події, що відбулися в СРСР у другій половині ХХ століття: сталінські післявоєнні репресії, депортації народів, переслідування творчої інтелігенції та науковців. Багато нових імен та подій відкрили для себе учні групи №12 на показовому уроці з всесвітньої історії на тему: “СРСР у другій половині ХХ століття”, який провела викладач суспільних дисциплін Гигар Л.Й., і зробили маленький крок у вмінні давати власну оцінку історичним явищам, опираючись на свої знання. На початку уроку учні отримали творчі завдання, успішно виконати їх допомогла мультимедійна презентація.

   Аналізуючи інформацію підручника, зробили висновок, що хаотичність та непослідовність хрущовських реформ не змогла докорінно змінити сутності тоталітарного режиму і водночас навіть незначна лібералізація викликала злет у творчості, забезпечила науковий та технічний поступ. Наступна епоха “застою” винесла суворий вирок плановій економіці, прирекла її на відставання, розпочала трагічний літопис війни в Афганістані...

   Головним підсумком уроку стало розуміння учнями цінності демократії, права народу обирати владу і відповідати за свій вибір.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"