«Стоп булінг!».

25 сентября 2019 - Администратор
«Стоп булінг!».

Булінг – тривалий процес свідомого жорстокого ставлення, агресивної поведінки, щоб заподіяти шкоду, викликати страх, тривогу або ж створити негативне середовище для людини. Прикметною ознакою булінґу є довготривале «відторгнення» дитини її соціальним оточенням.

Найчастіше булінґ відбувається в таких місцях, де контроль з боку дорослих менший або взагалі його нема. Це може бути двір, сходи, коридори, вбиральні, роздягальні, спортивні майданчики. У деяких випадках учень може піддаватися знущанням і поза територією навчального закладу, кривдники можуть перестріти його на шляху до дому. Навіть удома жертву булінґу можуть продовжувати цькувати, надсилаючи образливі повідомлення на телефон або через соціальні мережі.

За даними різних досліджень майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнає булінгу в навчальному закладі, потерпає від принижень та насміхань. З метою профілактики учнів щодо захисту їхніх прав у повсякденному житті та підвищення рівня правової культури і правової свідомості психологом Якубчик В.Р серед учнів  була проведена бесіда на тему: «Булінгу скажем – ні!»

На якій ознайомила учнів з поняттям, формами та структурою булінгу; які є жертви та ініціатори булінгу; наслідки насилля та як на нього реагувати  подивилися відео-ролики по даній темі. Також учні закладу долучилися до Всеукраїнського флешмобу: «Стоп булінг!».

Учні брали активну участь в обговоренні теми булінгу серед однолітків, обговорили ситуації у яких розкрили тему булінгу та боротьби з цим явищем. Сподіваємося, що проведений захід позитивно вплинув на учнів допоміг розвинути в учнях толерантність та вміння бути гарними друзями та людьми.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"