«Трагедія народу України»

28 сентября 2021 - Администратор
«Трагедія народу України»

29-30 вересня 2021 року виповниться 80 років з моменту початку кривавого злочину нацистського режиму, характерною рисою якого було намагання підтримувати «чистоту раси», знищуючи представників усіх верств мирного населення, включаючи дітей.

За два дні 1941 року у Бабиному Яру німецькі окупанти розстріляли 34 тисячі мирних жителів Києва, винних лише у тому, що вони були євреями. І таких подібних злочинів по Україні було багато. Згадаймо урочище Сосонки міста Рівне - за два листопадових дні 1941 року знищено 17 500 євреїв, у Корці із 5 000 населення лишилась одна тисяча…

Як не оцінена трагедія України в роки Другої світової війни, так само належно не оцінена і катастрофа українського єврейства, яке, за вироком німецького нацизму на чолі з Адольфом Гітлером, мало бути повністю знищене. Ця трагедія повинна служити застереженням усім народам про небезпеки, що криють у собі ненависть, фанатизм, расизм та упередженість з метою запобігання в майбутньому подібним актам геноциду, поєднувати в усвідомленні необхідності пошуку та підтримки взаємопорозуміння  між народами всього світу.

Про все  це дізналися першокурсники, майбутні перукарі, під час проведення  відеоспониму «Трагедія народу України» бібліотекарями училища та Здолбунівської РБДЮ.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"