«Вигадуй, створюй, вдосконалюй!»

13 декабря 2019 - Администратор
«Вигадуй, створюй, вдосконалюй!»

     Під таким девізом пройшов 12 грудня майстер-клас з миловаріння під керівництвом викладача хімії та біології Шеменюк Наталії Володимирівни та її помічника, учня групи за № 12 Станіцкого Олександра. 

     На справжню «Майстерню миловара» перетворився кабінет хімії, де навчались азів миловаріння учні групи №1 за професією «Чергові стрілочного поста. Оператор поста централізації» та групи №3 «Слюсар – ремонтник. Слюсар рухомого складу».

    Проведений інтегрований виховний захід, дає можливість учням задовольнити  пізнавальний інтерес з питань домашнього миловаріння, застосувати набуті знання і вміння у практичній діяльності, удосконалити креативні задатки, формувати навички ужиткового експерименту. 

     Станіцкий Олександр розповів про своє захоплення  миловарінням не тільки  з точки зору хімії, а й «присипав» свою розповідь цікавими історичними фактами про мило, що не абияк зацікавило учнів.

     Учні подбали про те щоб мило перестало бути звичайним засобом гігієни, а перетворився на витвір мистецтва, оригінальне мило ручної роботи, виготовлене з натуральних інгредієнтів: пелюстків троянди, ромашки та лаванди, з ароматом меду та кави. Хлопців зацікавило виготовлення мила-скрабу з додаванням вівсяних пластівців та меленої кави, з екологічної мильної сировини різної форми, кольору і запаху.

    Як приємні бонуси учасники майстер-класу отримали яскраві знімки творчого процесу та сюрпризи від «Майстерні».

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"