Батьківські збори у групі № 11

11 декабря 2020 - Администратор
Батьківські збори у групі № 11

У  ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» класний керівник Суздальцева Ірина Миколаївна провела нестандартні батьківські збори разом з учнями групи № 11, де у цікавій формі було розглянуто різні аспекти у вихованні підлітків.    Метою було обговорити з учнями проблеми стосунків батьків і дітей; навчати шукати компроміс у спілкуванні з дорослими; виховувати в учнів самостійність, поміркованість, повагу до батьків.

Зустріч було проведено у формі тренінгу. В одній із вправ учасникам було запропоновано скласти перелік імен та речей, за які вони несуть відповідальність. Цікавим виявилося те, що жоден з присутніх батьків не включив у цей перелік себе. Дана тренінгова вправа направлена на те, щоб якщо не полюбити, то хоча б звернути увагу на себе. Якщо ми, батьки, будемо залишати час на свої потреби, любити себе, насолоджуватись життям, то станемо набагато щасливішими, зменшиться роздратування, що звичайно відобразиться на стилі та якості виховання наших дітей!

У наступному випробуванні взяли участь 3 пари. Кожній команді, було запропоновано виконати певне завдання. Але учні виконували їх із перешкодами, які символізували ті труднощі, які заважають особистості рухатися у самостійному напрямку (прив’язаність до батьків, не вміння самостійно приймати рішення та брати на себе відповідальність). Підхід до виконання завдань є проекцією стосунків у сім’ї. Приємним було те, що у ході вправи було виявлено високий рівень довіри між учнями та їх батьками.

Цікавим було третє завдання, участь в якому брали лише учні. Вправа, стилізована під українські традиції ворожіння на Андріїв вечір, викликала в учнів неабиякі захоплення. Це мало і пізнавальний аспект, адже учні дізналися про історію свята та цікаві способи ворожіння. Варто зауважити те, що з огляду на розбіжності у світоглядних переконаннях учнів, стилізація під вечорниці використовувалося не як святкування, а як форма проведення тренінгової вправи. Учні, намагаючись ворожити на своє майбутнє дійшли висновків, що воно залежить тільки від нас і в цьому житті можна покладатися тільки на себе, а не розраховувати на фатум.

Після тренінгу було проведено бесіду з батьками, де класний керівник обговорила основні аспекти у навчанні та поведінці учнів.

Виховання учнів – це неперервна співпраця з батьками, це наша спільна велика справа. Тому педагогічний колектив працює в тісній співпраці з батьківським колективом з метою створення найсприятливіших умов для самореалізації та розвитку наших учнів.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"