Ціннісні орієнтири в освіті

9 января 2019 - Администратор
Ціннісні орієнтири в освіті

     Провідною умовою сучасної освіти є створення умов для розвитку і самореалізації особистості як громадянина України. Найважливішим показником якості освіти є духовний світ розвинутої особистості.

   Відповідно до плану роботи ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ» під час зимових канікул в рамках проведення курсу розвитку педагогічної майстерності 4 січня 2019 року у методичному центрі училища відбувся семінар-практикум з теми «Ціннісні концепти сучасної освіти».

  У роботі семінару був задіяний кандидат філологічних наук, завідувач кафедри суспільно-гуманітарної освіти Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Лавренчук Володимир Павлович.

   Ціннісна спрямованість національної освіти знаходить своє відображення в державних стандартах, нормативно-правових актах, покликаних забезпечувати неухильне дотримання принципів гарантування свободи педагогічної діяльності педагога, моделях і технологіях всебічного розвитку, виховання та соціалізації особистості. Наскрізне формування ціннісних орієнтирів учнів, прагнення педагогів-практиків до професійного саморозвитку, набуття майстерності, впровадження в освітній процес інноваційних технологій, бажання творчо працювати в період реформування, – такими були очікувані результати семінару.

   Засідання відкрила методист училища Боярчук Ірина Сергіївна, яка ознайомила учасників семінару з темою, завданнями та планом семінару, а також презентувала цікаві факти про особливості фінської освіти та досягнення освіти в Японії. Далі програма семінару включала питання концепції сучасної освіти, класифікації ключових компетентностей, модель сучасного компетентісного уроку та сучасні технології навчання. Увагу педагогів було акцентовано на класифікації ключових освітніх компетенцій, а саме, ціннісно-смислових, загально культурних та пізнавальних.

   Позитивним в роботі семінару було його літературне наповнення з постійним цитуванням творів українських та зарубіжних авторів, багата та емоційна мова доповідача. Завершальним етапом семінару була можливість ознайомитись викладачам-філологам з сучасними підходами до аналізу художнього твору..

  Семінар відбувся у атмосфері творчої зацікавленості та плідної співпраці. Під час підведення підсумків учасники семінару підкреслили актуальність та важливість обговореної теми, висловили слова вдячності за змістовну роботу, яка залишила гарні враження та позитивні емоції.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"