Чорнобиль в пам`яті: знати історію і намагатися не повторювати помилок

26 апреля 2021 - Администратор
Чорнобиль в пам`яті: знати історію і намагатися не повторювати помилок

Ціна життя, подвиги, пам`ять… Саме про таке 26 квітня говорили  учні групи 14 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник) ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» разом з викладачем історії Вознюк О. В., на годину поринувши в спогади про той страшний день.

26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС стався вибух, який повністю зруйнував реактор. Ця аварія вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики. Крім того, вона набула великого суспільно-політичного значення для України та українців.

Аварія призвела до забруднення значної території України, Білорусі та Росії, а число постраждалих можна визначити лише приблизно. Населення 30-кілометрової зони навколо ЧАЕС внаслідок катастрофи було змушене покинути свої домівки.

Здавалось би, 35 років позаду, проте відчуття тривоги за навколишнє середовище проживання продовжує хвилювати нас.

Учні ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залічничного транспорту» зібралися у м. Здолбунові поблизу пам`ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи для того, щоб вшанувати «…і мертвих,…і ненароджених…», а також віддати честь і подякувати живим героям-ліквідаторам.

Учасники заходу поділилися уже відомою інформацією про трагедію, а також висловили власні судження щодо заходів з  ліквідації наслідків ліквідації. По завершенню було покладено квіти до пам`ятного знаку.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"