День довкілля: час для негайних дій – настав!

16 апреля 2021 - Администратор
День довкілля: час для негайних дій – настав!

Традиційно щороку в квітні відзначаються День довкілля. В Україні з 1999 року День довкілля проводиться щороку в третю суботу квітня, цьогоріч 17 квітня.

Головним завданням відзначення Дня довкілля є привернення уваги громадян України до критичного стану довкілля в країні та виховання екологічного мислення.

У цей день за усталеною традицією в українських містах і селах, на територіях підприємств на волонтерських засадах проводяться екологічні толоки з метою прибирання територій, берегів і акваторій найближчих водойм, ліквідації стихійних звалищ, створення парків, скверів і зелених куточків.

   Учні групи №5  ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» за професією «Слюсар – ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» напередодні свята разом з класним керівником Шеменюк Наталією  Володимирівною організували «екологічний десант» з метою прибирання території міського гідропарку.  Хлопці переконані – наше місто має бути чистим і за це відповідальний кожен з нас!

  Нажаль, цьогоріч карантин не дозволяє нам провести масові заходи прибирання та озеленення. Та зараз, як ніколи, ми вже не зможемо бути байдужими до екологічних проблем. Долучитися до дня довкілля досить просто, іноді достатньо і невеликого кроку, що матиме великий вплив на стан довкілля. Слідкуймо за своїм споживанням води, електроенергії; сортуймо сміття, бережімо кожну рослинку аби своїми діями зробити нашу домівку (планету Земля) кращою, чистішою. Це внесок в майбутнє наше і майбутнє наших дітей!

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"