День мови

26 февраля 2020 - Администратор
День мови

    21 лютого у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» святкували Міжнародний день рідної мови.

    Кожного року українська мова активно розширює поле свого функціонування. Все більше представників молодших поколінь відчувають причетність до рідної мови та культури, все більше яскравих культурних проєктів, зокрема фільмів і книжок, завойовують серця шанувальників.

    ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» шанує та плекає рідне слово. Тому в училищі за ініціативи викладача української мови та літератури Суздальцевої І. М. було проведено флешмоб «Мова єднання» до Міжнародного дня рідної мови. Учні, викладачі, майстри виробничого навчання та усі охочі мали змогу зробити тематичні фотографії біля організованої фотозони.

     Також наші учні взяли участь у щорічному турнірі зі спортивного брейн-рингу, який традиційно проводиться у нашому місті у Здолбунівському будинку культури цементників за ініціативи громадської організації «ЗЕОН». Команда «Локомотив», до складу якої увійшли Антонюк Андрій, Пахольчук Анатолій, Лелюх Віталій, Аврамчук Вікторія та Логацький Вадим, проявила неабияку кмітливість у змаганнях. Організатори змагань підготували для учасників запитання, які стосувалися саме української мови, літератури, інших мов, були й питання зі сфери загальних знань.

   Згадаймо слова В. Сосюри: «Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема». Рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу. Тому знати, берегти і примножувати рідну мову – це обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не плекає її, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"