День вишиванки

21 мая 2021 - Администратор
День вишиванки

     Цього року 20 травня Україна святкує 15-річчя Дня вишиванки. Це свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу.

    До святкування долучився колектив ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Традиційно усі працівники прийшли на роботу в українському вбранні та взяли участь у фотосесії. 

     В цей день активно велася робота у нашому етнографічному музеї «Українська світлиця»: були проведені екскурсії, фотосесія та виховний захід. У групі № 11 класний керівник Ірина Суздальцева провела майстер-клас з кардмейкінгу.

   Традиція прикрашати одяг вишивкою в українців з'явилася кілька століть тому. І вона одразу стала національною гордістю. Тепер носити вишиванку стало не тільки патріотично, а й модно та ексклюзивно. Одягнувши вишиванку, ми підкреслюємо свою повагу до національного атрибуту нашої країни.

     Наш заклад особливо шанує українські традиції.  Одягаючи вишиванку, ми завжди пам’ятаємо про ті цінності, які символізує вишита сорочка, про наші віковічні звичаї, про наше минуле й теперішнє.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"