День вишиванки

17 мая 2019 - Администратор
День вишиванки

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї та традиції. Вишиванка є споконвічним символом українського народу, це – національна святиня, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками. Сьогодні вишиванка — це не просто генетичний код української нації. Це — наш, визнаний світом бренд.

Щорічно, у третій четвер травня, українці святкують День вишиванки. Основна мета — це збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та населення загалом. На роботі, вдома, в офісних приміщеннях, в школах, на вулиці, в Україні та за її межами – скрізь українці одягнули цей не просто одяг, а одяг-символ.

Працівники та учні ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» також долучилися до святкування Дня вишиванки. На подвір’ї закладу панувала урочиста святкова атмосфера. В усіх учасників заходу був піднесений настрій, на обличчях присутніх сяяла посмішка. З вуст кожного лунали щирі привітання зі святом. І це не випадково, адже у вишиванках закодовано багато символів сили, добробуту, краси та оберегів.

Приємно усвідомлювати, що серед працівників нашого закладу є ті, хто власноруч творить українську вишиванку. Тому сьогодні вони мали змогу продемонструвати один одному техніку виконання. Вражаючими та по-особливому стильними були сорочки та сукні з бісеру.

Надзвичайно приємно, що з кожним роком все більше й більше бажаючих долучаються до заходу, який об’єднує, надихає, переконує: вишиванка – це не просто національний одяг, а поклик і стан душі!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"