Диктант національної єдності

9 ноября 2021 - Администратор
Диктант національної єдності

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, працівники ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» традиційно долучилися до написання 21-го Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, який організувала Національна суспільна телерадіокомпанія України, зокрема «Українське радіо».

Головною метою проведення радіодиктанту до Дня писемності та мови є не виставляння оцінок, а спонукання до вивчення української мови, вдосконалення, підвищення культури своєї писемності та мовлення. Тому викладачі та майстри охоче зголосилися зустрітися у STEM-центрі навчального закладу та перевірити свою грамотність.

Текст диктанту завжди унікальний, його розробляють спеціально, в середньому це 100-120 слів. Цьогоріч автором тексту та читцем радіодиктанту-2021 став письменник Юрій Андрухович, який у диктанті презентував частину своєї нової книги.

Написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності вже стало гарною традицією для наших працівників. Адже це не якась ознака часу, мода або тренд. Це можливість пересвідчитись у своїх знаннях, у своєму розумінні української мови, ну і звичайно, підтримати дух, настрій і загальнонаціональну традицію. Насправді таких маркерів для нашого єднання дуже багато, а радіодиктант – це один із показників, що справді ми засвідчуємо свою любов, свою повагу до української мови.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"