Диспут з елементами тренінгу : "Чи знаєш ти свої права?" (до Всесвітнього дня дитини)

19 ноября 2020 - Администратор
Диспут з елементами тренінгу : "Чи знаєш ти свої права?" (до Всесвітнього дня дитини)

Людство зобов’язане дати дитині найкраще. Саме до цього закликає Декларація ООН про права дитини. Яка б не була розумна і талановита дитина, вона все ж потребує увагу та турботу дорослих любов. захист і постійну підтримку. Ми, дорослі, повинні захищати та постійно підтрим   увати маленьких громадян держави, адже чужих дітей не буває.

В жорстоких реаліях сьогодення наші діти особливо не захищені: їхні права порушуються не лише в суспільстві, а й в сім`ях.

Напередодні відзначенні Всесвітнього дня дитини в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» класний керівник Вознюк О. В. провела диспут з елементами тренінгу для першокурсників групи 14 «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник» на тему: «Чи знаєш ти свої права?»

Метою заходу було ознайомити учнів з основними положеннями Конвенції ООН про права дитини, розкрити причини її прийняття та показати роль і значення в захисті  їхніх прав.

Під час вправи «Мій колір – моє Я» розповіли, як колір відображає їх внутрішній світ. Це говорить про те, що кожен з нас індивідуальність і має право на самовизначеність.

Цікавою та повчальною була розповідь «Притчі про каву». Висновок з якої можна зробити, що діти мають стати тими зернинками, які можуть якісно змінити середовище, обставини, отримавши користь і знання із ситуації, чітко та активно виявляючи свою позицію, захищаючи  свої права.

На завершення диспуту та з метою оцінки психологічного настрою у групі, як дитячого колективу, класний керівник роздала анонімні анкети, проаналізувавши які, можна зробити висновок, що діти не володіють законом щодо захищеності своїх прав.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"