Дуальна форма навчання

30 апреля 2021 - Администратор
Дуальна форма навчання

Вже другий рік ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» набирає на дуальну форму навчання, групу за професією «Провідник пасажирського вагона». Дуальна форма – це поєднання роботи і навчання, коли молодого спеціаліста навчальний заклад готує разом із підприємством. Компанія визначає потрібну їй кількість спеціалістів і робить замовлення в навчальний заклад. Студенти поєднують навчання і стажування на підприємстві, при цьому отримують стипендію, близьку до заробітної плати.

Щоб потрапити у групу з дуальною формою навчання, абітурієнт має отримати закінчену середню освіту. Студентів відбирають на конкурсних засадах. Також обов’язковою вимогою є проходження медогляду (якщо це залізнична професія).

Група № 19 за професією «Провідник пасажирського вагона», яка навчається за дуальною формою, проходять практику на виробництві ВП «Пасажирське вагонне депо Ковель». Студенти застосовують набутий теоретичний матеріал та здобувають практичні навики. Майбутні провідники здійснюють поїздки за напрямками : №88 Новоолексіївка – Ковель; №58 Ковель – Одеса; №98 Ковель – Київ. На виробничий практиці студенти дотримуються посадових інструкцій, правил охорони праці та пожежної безпеки, виконують усі функції які зобов’язує професія провідника.

Дуальна форма навчання – це збільшення кваліфікованих працівників,  професійного навчання  та більш ефективна підготовка випускників професійних навчальних закладів до виробничої діяльності та самостійного життя.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"