Екскурія до Рівного

15 марта 2019 - Администратор
Екскурія до Рівного

     13 березня учні груп 14, 2, 10, 8, 13 побували на екскурсії в  дивовижному  місті Рівне. Відвідали  унікальний куточок живої природи, який розміщений на рельєфній парковій території. Один з 7 зоологічних парків загальнодержавного значення в Україні і єдиний в Західному регіоні.  Колекція тварин нараховує більше 180 видів з усіх континентів Земної кулі, 24 з яких занесені до Міжнародних Червоних книг. Представлені леви, тигри та інші великі котячі, примати, копитні та птахи.

       Побували у музеї  бурштину. Бурштиновий музей — наймолодший музейний заклад міста, який розміщений у  двох кімнатах, де представлено ювелірні вироби та картини, унікальні злитки бурштину, знайдені на Рівненщині, а також одяг та взуття, прикрашені цим каменем. У музеї знаходитися безліч необроблених експонатів неповторної краси та велика кількість ювелірних виробів ручної роботи. Серед експонатів музею є шматки бурштину віком до 40 млн. років, які знайдені в різний час на території Рівненської області. У музеї бурштину виставлено найдавніший бурштиновий виріб в Україні - це диск-амулет віком приблизно 2,5 тисяч років. Тут знаходиться шматок дикого бурштину вагою в 2 кг. Окрасою музею вважається кілька каменів, в яких закристалізовані різні комахи. Експонати музею бурштину розповідають про історію видобутку каменю в Рівному, а також про єдине в Україні підприємство з переробки бурштину.

      Перебуваючи в Рівному, не могли не відвідати Музичний драматичний театр. Учням провели чудову екскурсію театром: побачили вже готову до вистави сцену, порожню залу, в яку невдовзі зайшли як глядачі; малу сцену, кілька театральних цехів. Почули про життя театру зсередини.

     А потім була вистава Ліни Костенко «Маруся Чурай»! Непроста, зовсім не розважальна, проте всі відчули і почули, що таке магія театру!

    Після вистави учні сфотографувалися з акторами. Відчуття  дивовижні!

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"