Екскурсія до краєзнавчого музею

6 ноября 2019 - Администратор
Екскурсія до краєзнавчого музею

   Краєзнавчий музей – місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.   У музеї тлінне, земне, недовговічне, наче виривається з полону часу, і, зберігаючи вкладену в нього життям енергію, прилучається до вічного, до того, що стоїть над буденною суєтністю.  Учні 16 групи   ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» разом з класним керівником Лозінською Марією відвідали Здолбунівський районний історико - краєзнавчий музей .
 


     Будівля музею - це уособлення складної історії Здолбунова, волинського містечка, яке пережило кілька воєн, бачило російську, німецьку, польську, більшовицьку армії й військо УНР. Його збудували у 1903 році, і він є однією із найстаріших будівель міста. Свого часу тут розміщувались поліцейське відділення, секретне жандармське відділення, поліція Польської республіки, райвідділ НКВС, поліція нацистського режиму, райвідділ НКВС- МВС, поліклінічне відділення Здолбунівської лікарні. У 2014 році було створено Здолбунівський районний історико-краєзнавчий музей. В 2016 році відкрито першу залу Героїв Майдану та АТО. Музей розташований у історичній частині міста. Неподалік нього можна побачити руїни першого цементного заводу братів Єлінеків.
   Учні уважно слухали розповідь екскурсовода Тищенка Олега і жваво розпитували  щодо походження та історії окремих експонатів, фотографувалися та активно обговорювали найцікавіші з них. Усі залишилися задоволеними екскурсією.


 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"