Фестиваль сучасної української пісні

21 февраля 2020 - Администратор
Фестиваль сучасної української пісні

    З нагоди відзначення Міжнародного дня рідної мови, а також Міжнародного дня материнської мови викладач української мови та літератури Наталія Поліщук організувала та провела «Фестиваль сучасної української пісні».

     Щороку українська мова активно розширює поле свого функціонування. Все більше представників молодших поколінь відчувають причетність до рідної мови та культури, все більше яскравих культурних проектів, зокрема пісень,  фільмів і книжок, завойовують серця шанувальників. І сьогодні українська мова і культура – це креативна, динамічна цілісність, яка активно розвивається та доносить цікаві і непересічні ідеї до всього світу.

   У справі формування національно свідомого молодого українця важливим є створення умов для продукування і поширення власного культурного продукту, зокрема музичних творів українською мовою.

   На уроках української літератури вивчають багато творів українських поетів. І деколи запитують про те, навіщо їх вивчати, адже вони старі та несучасні.

    Та це зовсім не так. І проведений фестиваль спробував переконати молодь у цьому. На фестивалі звучали популярні українські хіти, слова яких були написані відомими українськими поетами минулих десятиліть. Слухачі дізналися про сучасні гурти та виконавців, які виконують пісні на слова Івана Франка (гурт «Один в каное» - пісня «Човен»,  В. Козловський - пісня «Чого являєшся мені у сні», вірш «Отсе тая стежечка», який став офіційним саундтреком кінострічки «Крути 1918»), Василя Симоненка ( гурт «Kozak System» - пісня «Ну скажи — хiба не фантастично...»), Василя Стуса ( гурт «Фіолет» - пісня «Напевне так і треба»), Ліни Костенко (гурт BRUTTO - пісня «Вечірнє сонце», В. Козловський - пісня «Небачане  - побачено») та багато інших.

   Україна має своїх культових поетів, як з минулого, так і з буремного сучасного. Наш фестиваль це і експеримент внутрішній, і водночас – щирий жест популяризації рідного.

   Отож, слухайте українське. Воно модне і сучасне!

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"