Хімія + Перукарство

13 декабря 2023 - Администратор
Хімія + Перукарство

Перезавантаження змісту освіти ставить нас перед нагальною необхідністю здійснення інтеграції навчальних предметів. Досвід роботи переконує, що використання інтеграційних видів занять покращує процес засвоєння знань. Вони є результативнішими за традиційні, дають можливість викладачу визначити рівень знань та індивідуальні можливості кожного здобувача освіти.

  13 грудня 2023 року у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» викладач Наталія ШЕМЕНЮК у групі № 10 за професією  «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник»  провела показовий інтегрований урок «Хімія у професії  «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник».

Пріорітетним завданням уроку було визначити роль хімії як науки у перукарській справі; розглянути засоби побутової хімії, що використовуються в перукарській справі, вивчити їх вплив на організм людини.

Який урок хімії без дослідів? Використовуючи документ-камеру учні дослідили наявність лугів та кислот у шампунях та окиснювачах, що широко використовуються у перукарстві. За допомогою онлайн-сервісу Classtime узагальнили основні правила поводження з побутовими хімікатами, що застосовуються в перукарській справі. Дівчата поділились досвідом по догляду за власним волоссям.

Здобувачі освіти зробили висновок, що побутові хімікати при правильному використанні можуть бути добрим помічником, а не підступним лиходієм, завдаючи шкоди людині.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"