Хроніка тижня права

25 ноября 2019 - Администратор
Хроніка тижня права

      З 18 по 22 листопада 2019 року в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» проходив тиждень права з нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини 10 грудня 1948 року.

      Викладач Нижник О. В. разом з учнями та педагогами вдало реалізували мету тижня – сприяти формуванню правової культури та правової свідомості серед молоді та підвищувати рівень знань громадян щодо гарантованих Конституцією та законами України їхніх прав у різних сферах життя.

     Тематичний тиждень права проходив насичено та змістовно. Розпочався тиждень з флешмобу та опитування серед учнів і працівників «Чи знаєш ти свої права?» Як показали результати, молодь недостатньо володіє інформацією щодо своїх прав. З метою проінформувати ознайомити молодь з їхніми правами, закріпленими на законодавчому рівні в в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» впродовж тижня відбувалися різні заходи.

      Учні першого курсу облаштували  правовий куточок на тему: «Я маю право!», ілюструючи свої права у малюнках та плакатах. За змістовність, креативність у викладі думок та оформлення було визначено переможців:

І місце – група №11;

ІІ місце  - група № 10;

ІІІ місце – група № 5.

      Особливо хочеться відзначити учениць групи №11 Кочубей Каріну та Луцишину Марію за креативний підхід у розкритті основних принципів права у формі відео-проєкту «Я маю право».

 

    У бібліотеці училища бібліотекар Трачук І. Л. організувала виставку правничої літератури «Правова книжкова полиця». 

 

 

   19 листопада викладач Нижник О. В. провела турнір юних правознавців серед учнів другого курсу у формі командного змагання, під час якого учні висвітлювали власні шляхи вирішення складних суспільних явищ. Учні групи № 3 отримали кубок за перше місце у турнірі.

 

 

    Наступного дня під час хвилин інформування учениці групи № 1 ознайомили усіх із текстом Загальної декларації прав людини за допомогою власноруч розроблених буклетів «Ти – людина, отже, маєш право!»

 

 

    20 листопада викладачем Нижник О. В. та психологом училища Якубчик В. Р. було проведено бінарний урок у формі тренінгу на тему: «Вивчаємо свої права». Учні за допомогою практичних вправ та життєвих ситуацій вивчали свої права та аналізували причини порушення їхніх прав у житті.

 

 

    Цього ж дня викладач суспільних дисциплін  Гигар Л. Й. організувала екскурсію за групи № 11 у Здолбунівський районний суд, де учні мали змогу наочно познайомитися із правосуддям.

 

 

    21 листопада було організовано зустріч з юристом училища Кухтою О. Я, під час якої відбулася інформаційна бесіда щодо Загальної декларації прав людини, а також учні цікавилися питаннями в  галузі трудового права.

 

 

    Дякуємо усім, хто долучився до Всеукраїнського тижня права в нашому закладі.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"