Яке прекрасне рідне слово!

8 ноября 2019 - Администратор
Яке прекрасне рідне слово!

      7 листопада неординарним заходом відзначили День української писемності та мови учні ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту». Розкішна тепла осінь сприяла проведенню літературної толоки «Літfest» у місцевому парку та продовженню його на «Зеленому Газоні» території РБДЮ.

     Ініціатори проведення заходу, бібліотекар училища Трачук Інна Леонідівна та викладачка української мови та літератури Суздальцева Ірина Миколаївна визначили учасників творчого заходу. Ними стали учні групи №10 спеціальності «Перукар. Перукар-модельєр. Манікюрник». Мелодійного звучання та веселої атмосфери надали учні групи №2 спеціальності «Слюсар з ремонту рухомого складу», які під супровід гітари виконалу українські пісні.

     Метою заходу було поглибити знання учнів про мову як основу духовності, виховувати любов і повагу до української мови як мови державної та мови материнської, любов до художнього слова спонукати учнів до роздумів про долю рідного краю та його славних синів, про свою приналежність до українського роду.

    Кожен із учасників виразив своєю підтримку та ставлення до рідної мови через декламування віршів відомих українських письменників та наших земляків, особистих тезових висловів та через виконання українських пісень.

     Отож, плекаймо рідну мову, щоб калинове і джерельне рідне слово, яке передавалося від батьків до дітей як вічний оберіг національної культури, історії та духовності, звучало потужно, повносило, показуючи свою самодостатність, красу і велич, аби пригадати й прославити імена тих, хто у важкі часи піднімав свій голос на її захист.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"