Конкурс «Найкращий знавець охорони праці»

1 ноября 2019 - Администратор
Конкурс «Найкращий знавець охорони праці»

    У рамках проведення місячника з охорони праці  у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту»  викладачем  Бойко Лідією Григорівною  був проведений конкурс «Кращий знавець охорони праці». Завдання викладача - популяризація серед молоді культури безпечної праці та сучасних підходів до вивчення охорони праці. Майбутні фахівці мають дбати про дотримання вимог охорони праці на будь-якій виробничій ділянці. Від вміння застосовувати свої знання на практиці залежить іноді життя і здоров’я людей.

   Мета проведення конкурсу - сформувати у свідомості учнів уявлення про безпечні умови праці та якісне навчання, а також надання учням можливості реалізувати власні творчі здібності і таланти. Учасники  конкурсу – учні груп першого курсу.

   За умовами І туру конкурсу учні відповідали на запитання, що були висвітлені на екрані. За результатами змагань І туру учні, які набрали більшу кількість балів, стали учасниками ІІ туру.

   Третій тур  мав назву «Відкинь зайве». Кожна команда отримала п’ять ланцюжків слів з одним «зайвим» словом, яке потрібно визначити.

   Четвертий тур - «Крокодил». Одному з учасників дано словосполучення, яке потрібно зобразити за допомогою міміки і жестів протягом 2 хвилин своїй команді. Команда, яка відгадала предмет, отримала найвищий бал.

  У п’ятому турі представлено  24 квадрати під червоним, зеленим, синім, білим кольорами, що відповідали певним балам. Протягом  хвилини учасники запам’ятовували потрібні квадрати.

   Гру оцінювало компетентне журі у складі: Боярчук І. С. – методист училища, Рожкова О.В. - майстер виробничого навчання,  Івашенюта Маргарита - учениця групи № 1, Мартиновський Остап – учень групи № 3.

   Переможцями стали: учні групи № 16  посіли третє місце, групи № 10 – друге  місце, групи № 17 – перше місце.

   Нестандартний підхід, а саме, використання  ігрових ситуацій підвищує інтерес до  професії.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"