Міжрегіональний конкурс фахової майстерності

19 декабря 2019 - Администратор
Міжрегіональний конкурс фахової майстерності

17-ого грудня 2019 року на базі Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту відбувся Міжрегіональний конкурс фахової майстерності учнів за професією: “Помічник машиніста тепловоза”. В конкурсі взяли участь представники тринадцяти училищ залізничного профілю Всеукраїнської асоціації залізничних училищ. У конкурсі також взяв участь представник ДНЗ “Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту”, учень групи №15 Байда Юрій Сергійович. Конкурсне журі склали представники Південно-Західної залізниці на чолі з начальником залізниці, начальником локомотивного господарства залізниці, машиністи, інструктори, а також представники обласного департаменту освіти та науки у Вінницькій області.      

Змагання відбувалися в три етапи. Перший етап містив в собі перевірку теоретичної підготовки учнів у вигляді тестування, де Байда Юрій посів почесне третє місце. Практичну частину змагань складали наступні два етапи. Перший - ведення поїзда по перегону на симуляторі з урахуванням усіх вимог інструкцій ПТЕ, руху поїздів та маневрової роботи, інструкції з сигналізації. Суттєвим завданням у проведенні етапу було виконання правил і норм регламенту переговорів екіпажу локомотива між собою, а також регламенту переговорів з диспечерськими службами, що організовують рух на вибраній ділянці обслуговування. Третій етап проходив в локомотивному депо Козятин і складав практичне завдання з пошуку несправностей в процесі приймання-здачі тепловоза ЧМЕ-3 при передачі його іншій бригаді на проміжній станції. Завдання було обмежене в часі, а тому викликало не аби яку цікавість як в учасників, так і в суддівської колегії. Учні за відведений час (10 хв.) повинні були відшукати якнайбільше несправностей у вузлах і деталях екіпажної частини.         
          Всі учасники конкурсу, а також їх наставники були приємно вражені теплим, дружнім прийомом, гарною організацією пересування об'єктами, проживанням, харчуванням. 
          Наприкінці змагань в актовій залі Козятинського училища були проведені урочистості з нагоди підведення підсумків, а також нагородження кращих учасників. Всі учасники отримали сертифікати та пам’ятні подарунки від організаторів конкурсу, Південно-Західної залізниці, Укрзалізниці та департаменту освіти та науки.     
          За результатами трьох турів учень ДНЗ “Здолбунівське ВПУЗТ” Байда Юрій зайняв восьме місце.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"