Математика і мистецтво

13 ноября 2020 - Администратор
Математика і мистецтво

 

Більшість людей вважають, що математика займається виключно числами та вимірюваннями, однак, насправді математика – це дещо набагато більше, ніж просто наука для касирів… 

Математика та мистецтво: на сьогоднішній день ці дві великі сфери культури сприймаються як два полюса і навіть як дві протидіючі сили, в той час, коли насправді вони зв’язані міцними путами.

     Математика і скульптура, математика і живопис. Що в них спільного? На перший погляд - нічого. А якщо подивитись уважніше! Науку і мистецтво поєднує прагнення до пізнання творчості. Вони належать до  людської цивілізації, а тому взаємозбагачують один одного.

      13.11.2020 р. до Року математики викладачі Корчинська О. В. та Мазурець Ю. С. разом з учнями груп №3 та №10 провели усний журнал на тему: «Математика та мистецтво».

      Учні дізнались, як великі митці  у своїх творах використовували геометричні форми для підсилення думки, для вираження філософського бачення світу, для більш чіткої передачі своїх думок і переживань.  Крім того, які математичні терміни «сховані» за видатними полотнами Леонардо да Вінчі.

      Всі побачили, що геніальні твори мистецтва, що пройшли сотні років і досі радують наш погляд,  -  побудовані на науковій основі, на математичних розрахунках, на знанні геометрії, механіки, анатомії.

       Але прогрес не стоїть на місці, досвід великих митців допомагає в розвитку  та  надихає сучасних художників на нові відкриття. Вони все частіше звертають свій погляд у бік зухвалих фантазій, порушують основні закони геометрії,  правила проекції, а отримані фігури і зображення стають зовсім іншими...

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"