Модель сучасної професійно-технічної освіти: бути в тренді!

23 декабря 2020 - Администратор
Модель сучасної професійно-технічної освіти: бути в тренді!

Професійна освіта сьогодні набуває нового значення у контексті сучасних новітніх технологій, які стрімко завойовують наше життя. Особливо професійно-технічна освіта, яка є основою будь-яких благ і комфорту життя,  складником української системи освіти, де людина може оволодіти знаннями, уміннями і навичками за певною робітничою професією. 

Людина прагне  отримати гідну роботу, знайти стабільність у своєму житті, відчувати себе успішним. Для цього потрібно вдало обрати професію і займатися у житті своєю улюбленою справою. А ще потрібно обрати відповідний  сучасний європейського рівня професійно-технічний заклад, який  повністю відповідає потребам  економіки, здібностям та інтересам здобувачів освіти і допоможе в подальшому влаштуватися на цікаву роботу.   

Саме таким закладом є ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту», який пропонує широкий діапазон професій, актуальних на ринку праці, забезпечує професійний розвиток, дозволяє набути додаткових компетенцій, що сприятимуть успішному працевлаштуванню.

22 грудня 2020 року у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» відбулося відкриття доукомплектованого навчально-практичного центру «Сучасні будівельні технології» для підготовки висококваліфікованих робітників за затребуваними на регіональному ринку праці професіями: «Монтажник систем утеплення будівель та споруд», «Опоряджувальник будівельний», «Робітник з комплексного обслуговування й ремонту будинків». Для якісного професійного навчання із використанням сучасних технологій було також представлено унікальну лабораторію робототехніки для будівельників, яка укомплектована сучасним електронним обладнанням: мультимедійною панеллю, 3D-принтерами, лазерними верстатами з програмно-числовим управлінням, окулярами віртуальної реальності, дронами, наборами для паяння, електромонтажних робіт, роботизованими конструкторами.

У відкритті навчально-практичного центру взяли участь: начальник управління освіти і науки Рівненської обласної державної адміністрації Петро Коржевський, голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, заступник начальника відділу професійно-технічної та вищої освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Олена Полюхович, директор навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Рівненській області Валентина Бондарчук, голова Здолбунівської районної ради Олег Дацюк, голова Здолбунівської райдержадміністрації Леонід Власюк, директор навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів Рівненської області Володимир Климюк, директор Рівненської Малої академії наук учнівської молоді Олександр Андрєєв, а також директори професійно-технічних закладів області, представники преси, учні.

На створення Центру було спрямовано кошти субвенцій, а саме: 700 тисяч гривень з державного бюджету, 300 тисяч гривень  з районного та 300 тисяч  з обласного бюджету.

У навчально-практичному центрі «Сучасні будівельні технології», який на сьогодні забезпечений сучасним будівельним обладнанням, інструментами та приладами, зможуть отримати належні теоретичні знання та практичні навики як учні і майстри виробничого навчання, так і робітники будівельних організацій, а також інші зацікавлені особи, які прагнуть іти в ногу з часом.

          Бути в тренді – така основна модель для пошуку шляхів інноваційного розвитку і підвищення ефективності освітньої діяльності педагогів Здолбунівського вищого професійного училища залізничного транспорту.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"