Національний урок волонтерства

6 декабря 2023 - Администратор
Національний урок волонтерства

5 грудня - Міжнародний день волонтера. Це день відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна  Асамблея ООН запропонувала урядам відзначити його як день добровольця. Волонтерство засновується на добровільності, співчуття, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей.5 грудня - Міжнародний день волонтера. Це день відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна  Асамблея ООН запропонувала урядам відзначити його як день добровольця. Волонтерство засновується на добровільності, співчуття, солідарності з потребами та ідеями інших, а також глибокій повазі до всіх людей.

В умовах воєнного часу тема волонтерства є надзвичайно актуальною, тому сьогодні, за ініціативи практичного психолога Валентини ЯКУБЧИК, здобувачі освіти гр. №16  ДНЗ «Здолбунівське ВПУЗТ»   та класний  керівник  Ірина Суздальцева,  долучились  до Національного уроку волонтерства.  Урок  провели  заступник Міністерства молоді та спорту Владислав Яцук, засновниця Української Волонтерської Служби Анна Бондаренко, засновник руху «JuniorS» Олександр Педан та координатор із залучення молоді проекту  U-Report  Дмитро Буряк.   Під час уроку здобувачі освіти послухали багато цікавих фактів про волонтерство та разом зі спікером зустрічі виконали волонтерську руханку.

Прослухавши виступи, будемо  сподіватися, що здобувачі освіти у своїх вчинках будуть керуватись, добром, милосердям та співчуттям.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"