Найвище призначення

25 ноября 2020 - Администратор
Найвище призначення

Хтось народжений бути митцем, хтось – фінансовим генієм, а хтось – майбутнім олімпійцем. Та більшість людей можуть почуватися щасливими, лише виконавши особливе призначення – продовження роду. Можливо, хтось не вважає це головним. Однак, мине час, і створення сім'ї, народження та виховання дітей ста­нуть найважливішими і найвідповідальнішими у  житті. Кожна молода людина повинна готувати себе до такої місії.

   Такі цікаві та актуальні питання обговорювали під час етичної бесіди про репродуктивне здоров'я молоді, проведеної сьогодні, 25 листопада класним керівником групи №5 за професією «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» Шеменюк Наталією Володимирівною у межах тижня «Профілактика інфекційних хвороб».

Що таке «репродуктивне здоров'я? Це здатність людини протягом плідного віку народжувати здорових дітей. Воно означає не лише сформованість репродуктивної системи організму і відсутність порушень у її функціонуванні, а й психологічне та соціальне благополуччя.

   Учні дізнались про про стан репродуктивного здоров'я молоді в Україні.

Обговорили негативні наслідки ранніх статевих стосунків, ознайомились з порадами для майбутніх батьків, а також поміркували та посперечались про цінність родинних стосунків і важливі чин­ники міцної сім'ї. Адже від родини насамперед залежать здоров'я і розвиток дітей. У ній задовольняються їхні базові потреби – фізіологічні, соціальні й духовні. Одностайно погодились, що хронічний стрес, низька фізична активність, невпорядковані статеві зв’язки, незбалансоване харчування, відсутність режиму навчання й відпочинку шкодять репродуктивному здоров'ю.

   Дійшли до загального висновку: «Здоров’я бережи змолоду!», бо щасливою є тільки та людина,  яка має міцне здоров'я. 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"