Навчальна евакуація у навчальному закладі

18 декабря 2019 - Администратор
Навчальна евакуація у навчальному закладі

У світлі останніх подій в Україні на випадок пожежної чи іншої надзвичайної ситуації 18 грудня у ДНЗ “Здолбунівське ВПУЗТ” проведено планове відпрацювання нормативів евакуації учнів та працівників училища з усіх корпусів, метою якого є практичне навчання працівників та учнів училища як діяти при пожежі в умовах надзвичайних та екстримальних ситуацій. При відпрацюванні евакуаційних нормативів був присутній Валерій Дроздюк, провідний інспектор РС ГУ ДСНС України в Рівненській області. В навчальній евакуації взяли участь усі присутні учні, вчителі, майстри виробничого навчання та технічні працівники.

Евакуація розпочалася за звуковим сигналом о 10 годині 45 хвилин. Учні у супроводі викладачів і майстрів виробничого навчання та технічний персонал покинули приміщення училища організовано та спокійно і вишикувалися на плацу вклавшись у нормативний час для виконання евакуації.

Після шикування пожежники перевірили територію училища. Учні та працівники були проінформовані про те, як потрібно діяти, коли пролунає сигнал, що означає тривогу. Було наголошено про безпечну поведінку як в гуртожитку, так і в навчальних корпусах під час евакуації, правила користування вогнегасником та виклику пожежно-рятувальних служб.

Хотілося б, щоб навчальна евакуація залишилася тільки навчальною, а здобутий доствід та практичні навики ніколи не довелося застосовувати у реальному житті.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"