Онлайн – урок з української літератури

29 октября 2021 - Администратор
Онлайн – урок з української літератури

29 жовтня викладач Наталія Поліщук провела онлайн – урок з української літератури «Титан дуду і думки. Іван Франко». Урок відбувся для здобувачів освіти групу №2, які навчаються за спеціальністю «Слюсар – ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу. Оглядач вагонів».

Під час уроку здобувачі освіти дізнались про те, що творчість Івана Франка становить унікальне явище, цілу духовну епоху у вітчизняній історії і водночас є вселюдським надбанням.

Цікаво було почути, що письменник переклав українською мовою твори близько 200 авторів із 14 мов та 37 національних літератур, у тому числі зразки вавилонської, єгипетської, староіндійської, староарабської словесності, античного письменства. Вразило те, що Франко на сьогодні – єдиний український поет, який номінувався на здобуття Нобелівської премії з літератури.

Усі дійшли висновку, що Іван Франко - видатний письменник, критик, перекладач, журналіст, соціолог, фольклорист, етнограф, історик, філософ  і що його багатющу спадщину не вмістить і сотня томів.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"