Підготовка до ЗНО

24 января 2019 - Администратор
Підготовка до ЗНО

   Ймовірно, немає такого учня в Україні, якого не хвилює питання підготовки до ЗНО. Хтось ставиться до цієї події спокійно, мовляв, час ще є. Хтось з острахом – невже так скоро?! Хвилюються учні, не менш хвилюються й викладачі. Дійсно, час спливає, не встигнеш озирнутися – доброго дня, пора здавати ЗНО!

    У 2019 році зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться 23 травня. Учні закладів професійно-технічної освіти, які в 2019 році здобудуть повну загальну середню освіту мають обрати українську мову і літературу як обов’язковий предмет для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

    Саме з метою просвітницької роботи щодо умов та правил складання,  підготовки учнів до ЗНО в нашому училищі регулярно проводяться різноманітні заходи. Одним з таких був перегляд третьокурсниками відеоролика, запропонованого Дніпропетровським регіональним центром оцінювання якості освіти. Під час його перегляду викладач української мови та літератури Поліщук Н.А. конкретизувала правила підготовки та складання ЗНО, відповідала на питання учнів.

     Учні дізналися, що зміст сертифікаційної роботи з української мови і літератури визначено Програмою зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури, затвердженою Міністерством освіти і науки України. Програму розроблено на основі чинних навчальних програм з української мови і літератури для загальноосвітніх навчальних закладів.

      Діти ознайомилися зі структурою сертифікаційної роботи з української мови і літератури, яка налічує 58 завдань різних форм і складається з трьох частин: «Українська мова» (33 завдання), «Українська література» (24 завдання) і «Власне висловлення» (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

     Велика увага зверталася на різноманітні нюанси виконання завдань різного типу. Особливо зацікавили учнів правила написання власного висловлювання.

       Після перегляду відеоролика викладач наголосила, що систематична підготовка та позитивне ставлення сприятимуть успішному складанню ЗНО.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"