Показовий урок «Конфлікт та стратегії його вирішення»

6 декабря 2019 - Администратор
Показовий урок «Конфлікт та стратегії його вирішення»

     5 грудня в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» у групі №18 «Провідник пасажирського вагону» викладачем Якубчик В.Р. в рамках вивчення досвіду викладача, який атестується, був проведений  показовий  урок з використанням тренінгових вправ на тему: «Конфлікт і стратегії його вирішення».

    Мета показового заняття – розкрити сутність поняття «конфлікт», розглянути теоретичну інформацію про причини виникнення конфлікту,типи конфліктних людей, стилі поведінки провідника в конфліктній ситуації.

     Урок розпочався з повчальної притчі «Долоня і пісок», з якої учні зрозуміли, що потрібно бути щирою, дружелюбною, життєрадісною людиною, ні з ким не конфліктувати, а знаходити компроміси.

     Основний зміст уроку було присвячено ознайомленню учнів, що таке поняття «конфлікт, які є причини виникненню конфліктів. Викладач ЯкубчикВ.Р. продемонструвала презентацію, де ознайомила учнів, які є типи конфліктних людей, які є стилі поведінки в конфліктній ситуації.

     Дуже цікавою для учнів була вправа «Конфлікт у вагоні», де учні її сценічно обіграли і показали, як би вони знайшли вихід з даної ситуації.

     Також для учнів сподобався аналіз життєвих ситуацій, з якими зустрічається провідник на робочому місці

     Майбутні провідники оволоділи етикетом спілкування з пасажирами, а також зрозуміли, що провідник має поводитись коректно, тактовно і вміти вирішувати будь-яку конфліктну ситуацію. 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"