Показовий урок на тему: «Інтеграл та його застосування до обчислення площ»

13 декабря 2019 - Администратор
Показовий урок на тему: «Інтеграл та його застосування до обчислення площ»

У ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» у групі №9 «Слюсар з ремонту рухомого складу» викладачем математики Корчинською О.В. в рамках тижня природничо-математичних дисциплін, був проведений показовий урок на тему: «Інтеграл та його застосування до обчислення площ».

Мета показового заняття – сформувати в учнів уміння знаходити площі криволінійних трапецій; розвивати обчислювальні навички, культуру математичного мовлення й записів; вміння співпрацювати. 

Урок розпочався з вправи «Дешифрувальник», у якій учні за допомогою інтегралів розшифрували девіз уроку: «З малої удачі починається великий успіх».

Основний зміст уроку був присвячений розширенню знань учнів про фігури, площі яких можна знайти за допомогою формули Ньютона-Лейбніца, заповнити відповідну таблицю, показати застосування нових знань посередництвом розв’язування пробних задач виробничого змісту.

Дуже цікавою була робота в групах, де учні отримавши картки-завдання з інструкціями, представляли свої результати біля дошки. Також, під час самого розв’язання, можна було скористатися послугою консультанта.

В кінці  заняття, учні могли оцінити свою роботу по 12-бальній системі і внести свої оцінки до відповідної таблиці.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"