Показовий урок виробничого навчання

12 декабря 2019 - Администратор
Показовий урок виробничого навчання

10 грудня у ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» майстер виробничого навчання Вознюк Ю. М. провів показовий урок виробничого навчання у групі № 5 «Слюсар-ремонтник. Слюсар з ремонту рухомого складу» з теми: «Нарізування зовнішньої різьби».

Реалізація мети уроку була спрямована на формування знань основних прийомів нарізування зовнішньої різьби за допомогою плашки і плашкотримача.

На етапі проведення актуалізації знань, у формі розв`язування кросворду учні показали свої знання з попередньо вивчених тем.

Під час вступного інструктажу майстер використав мультимедійні засоби навчання, що сприяло кращому засвоєнню теоретичному матеріалу з теми. Учням було продемонстровано відеоролики механізованого нарізування різьби.

У ході уроку виробничого навчання майстер продемонстрував майстер-клас з нарізування зовнішньої різьби за допомогою плашки та плашкотримача. Учні з цікавістю спостерігали за алгоритмом слюсарної операції, а деякі навіть спробували закріпити нові прийоми роботи практично. Окремо було наголошено на правилах техніки безпеки під час нарізування різьби.

Учні отримали усі необхідні знання для реалізації умінь і навичок при виконанні практичного завдання – нарізування зовнішньої різьби діаметром 6, 8  та 10 мм. Під час виконання робіт майстер здійснював цільові обходи робочих місць з метою  перевірки правильності виконання трудових прийомів учнями-першокурсниками, вміння користуватися інструкційно-технологічними картами та дотримання правил техніки безпеки.

На заключному інструктажі майстер в/н Вознюк Ю. М. проаналізував роботи кожного учня, вказав на характерні помилки, які були допущені в роботі, а також оцінив виконане завдання учнів.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"