Показовий урок з української літератури

4 октября 2021 - Администратор
Показовий урок з української літератури

4 жовтня 2021 року в STEM-центрі ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» викладач Суздальцева І. М. провела показовий урок з української літератури у групі № 15 за спеціальністю «Перукар (перукар-модельєр). Манікюрник».  Урок на тему: «Життя та творчість Лесі Українки» було проведено у формі уроку-лекції з елементами бесіди.

Основним завданням було розвіяти усі міфи та зруйнувати стереотипи, які роками вирують навколо постаті української письменниці. Тому викладач вдало зреалізувала мету: поглибити знання учнів про життєвий і творчий шлях Лесі Українки, розкрити роль родини, культурного оточення і самоосвіти у формуванні світобачення письменниці, ознайомити із основними збірками поезій, виховувати в учнів шану та повагу до життя-подвигу славної українки. Націлений акцент на міжпредметних зв’язках сприяв досягненню мети уроку.

Цікавим видався етап актуалізації опорних знань та вмінь, який викладач зреалізувала використовуючи асоціативний ланцюг. Основна частина уроку проходила у формі лекції з елементами бесіди. Реалізації ідейного задуму уроку також сприяло використання інтерактивної панелі EdPro, яка дає можливість користуватися різними платформами швидко та ефективно. Викладач застосувала платформу Рrezi для презентації та Kahoot на  етапі перевірки нових знань.

За допомогою цифрових технологій вивчення біографії письменників на уроках літератури є набагато ефективнішим.

 

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"