ПОЛЮВАННЯ НА ПОЖЕЖУ

12 октября 2021 - Администратор
ПОЛЮВАННЯ НА ПОЖЕЖУ

В рамках місячника з охорони праці проводилась вікторина – змагання «Полювання на пожежу» з метою закріпити знання учнів з питань пожежної безпеки, відпрацювати навички правильних дій при пожежі та  навчитися швидко оцінювати небезпечну ситуацію, приймати оптимальне рішення щодо її подолання, рятування свого життя та наданню допомоги іншим.

Змагалися 6 команд – представники груп 1, 2, 3, 7, 12, 16.

Для підготовки і проведення конкурсу – вікторини створено журі у складі Боярчук Ірина Сергіївна –методист училища, Панасюк Василь Степанович – відповідальний  за пожежну безпеку училища, Кадлубіцька Лариса – учениця гр.13. Переможці визначалися за кількістю набраних балів у конкурсах.

Перший раунд. Вправа  «Мікрофон». Ця частина розпочинає безпосередньо вікторину. Командам задаються питання, відповідати на які треба швидко, адже у реальній небезпеці часу теж може не бути. Так що швидкість відповіді, як і, безумовно, правильність — головні критерії, які враховує журі при оцінці.

Другий раунд. Гра «Словесний гідрант»  Кожна група має по 10 секунд для того, щоб відгадати слово за визначенням. Усього команда може прослухати три визначення-підказки. Якщо слово буде названо з першої підказки, команда отримує три бали, якщо з другої – два бали, а якщо з третьої – один бал. Виграють ті, хто отримає найбільшу кількість балів.

Третій раунд «Виберіть відповідь»  з оцінюванням в два бали. На обговорення відповіді 30 секунд. Правильні відповіді висвітлюються після обирання варіанту командою.

Четвертий раунд: «Вирішення ситуаційних завдань». Учасникам пропонується ситуаційне завдання.  Потрібно  правильно описати вирішення вказаної ситуації.

Журі підводить підсумки.

 3 місце – група № 1, 2, 3,

2 місце – група № 16,

 ! місце – група № 12.

 Вітаємо переможців  змагання.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"