Правовий діалог про права людини

9 декабря 2020 - Администратор
Правовий діалог про права людини

Традиційно на початку грудня в ДНЗ «Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту» проходить тиждень права, присвячений проголошенню Загальної декларації прав людини. Основною метою заходів в нашому навчальному закладі є  популяризація знань про права людини.

09 грудня, напередодні Дня прав людини, викладач суспільних дисциплін Вознюк О. В. ознайомила учнів із Загальною декларацією прав людини – першим універсальним міжнародним актом з прав людини.

Декларація є важливим документом в історії людства. В ньому зазначено, що кожна людина має право на життя, рівність перед законом, особисту недоторканність, задовільний життєвий рівень, невтручання в особисте та сімейне життя, свободу думки, совісті і релігії, недоторканність житла, справедливий і неупереджений суд, право на працю та справедливу винагороду за неї, яка забезпечувала б гідні умови існування людини.

Учні підготували інформаційні повідомлення про історію написання Декларації прав людини та оглядово ознайомили усіх присутніх зі статтями цього документу, які найчастіше порушуються в суспільстві. Деякі учениці навіть поділилися конкретними ситуаціями, в яких порушувалися їхні права.

Цікавий інформаційний матеріал, правова вікторина, а також відеоролики допомогли переконливо налаштувати підлітків на обов’язкове дотримання прав всіма громадянами, а подекуди навіть застерегти від вчинення правопорушень.

Copyrights ©2021 by ДНЗ "Здолбунівське вище професійне училище залізничного транспорту"